Έρχονται 3+1 νέες «Οχιές του Αιγαίου» μαζί με το «πρωτότυπο» κι επιπλέον 2 Rafale

Έρχονται 3+1 νέες «Οχιές του Αιγαίου» μαζί με το «πρωτότυπο» κι επιπλέον 2 Rafale

Συνεχίζει σταθερά την ποιοτική και ποσοτική της αναβάθμιση η Πολεμική Αεροπορία με την παραλαβή τόσο «Οχιών του Αιγαίου» όσο και νέων Rafale

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κάθε μήνας που περνάει αυξάνονται τα νέα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, με την Τουρκία να βλέπει το ισοζύγιο ισχύος από αέρος να γέρνει δραματικά υπέρ της Ελλάδας.

Οι επόμενες εβδομάδες έχουν άρωμα γιορτής για την Πολεμική Αεροπορία αφού θα παραλάβει νέες «Οχιές του Αιγαίου» αλλά και νέες «ριπές ανέμου».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr είναι θέμα ημερών πλέον (σ.σ. αν όχι ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας το πολύ μέχρι την επόμενη) η παραλαβή επιπλέον 2 αεροσκαφών F-16 Viper. Πρόκειται για τα 2 kit proofing διθέσια, ένα κάθε τύπου, δηλαδή ένα block 52 κι ένα block52+ adv.

Θα ακολουθήσει ως τα τέλη του χρόνου ακόμη ένα διθέσιο Viper και το πολύ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Ιανουαρίου η παράδοση ενός μονοθέσιου Viper.

Ταυτόχρονα, πηγές ενημέρωσης του enikos.gr από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναφέρουν ότι το πρωτότυπο μονοθέσιο F-16 Viper με κωδικό 005 που βρίσκεται στις ΗΠΑ υποβάλλεται στις τελικές δοκιμές και υπολογίζεται ότι βάσει προγράμματος θα παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των πιλότων που θα αναλάβουν να κάνουν και τα τεστ υποδοχής των υπολοίπων.

Όμως, τις επόμενες ημέρες η φωλιά των Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα θα μεγαλώσει, αφού θα υποδεχθεί ακόμη 2 μαχητικά, από την παρτίδα των καινούριων. Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει την παράδοση του πρώτου στις 4 και του δεύτερου στις 14 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια