Λαμία: Το ΚΕΥΠ θα λειτουργήσει ξανά ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων μέσα στο 2023

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η επαναλειτουργία του ΚΕΥΠ Λαμίας σε Κέντρο Νεοσύλλεκτων μέσα στο 2023.

Όλα δείχνουν ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχει αποφασίσει στον νέο του σχεδιασμό, την επαναλειτουργία βασικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (μέσα σε αυτά και το ΚΕΥΠ) βάζοντας ως κριτήρια να διαθέτουν καλές υποδομές, δηλαδή άρτιες εγκαταστάσεις υγιεινής και ενδιαίτησης των οπλιτών, να μην έχουν αλλάξει χρήση, καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε κάποια είχαν παραχωρηθεί στους δήμους.

Τα Κέντρα θα δεχτούν οπλίτες για να κάνουν το βασικό στάδιο Εκπαίδευσης τους. Η κατάργηση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων την άνοιξη του 2018 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε γίνει με στόχο οι οπλίτες να παρουσιάζονται στα ΣΥΠΟ και έτσι να επιτυγχάνεται η γρήγορη ένταξή τους στις επιχειρησιακές μονάδες των συνόρων, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο θα ήταν πάντα επανδρωμένες.

Τότε, είχαν καταργηθεί τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων σε Θήβα (Πυροβολικού), Ναύπλιο (Μηχανικού), Καλαμάτα, Ρέθυμνο, Μεσολόγγι, Τρίπολη, Άρτα (Υγειονομικού), Σπάρτη, Γρεβενά, Λαμία (Υλικού Πολέμου).

Την παραπάνω εξέλιξη ήρθε να επιβεβαιώσει ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, μετά την τελετή Ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (25/11) στο ΚΕΥΠ και αφορούσε την ΣΤ΄ΕΣΣΟ 2022:

«Σήμερα κατά την ορκωμοσία της ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2022 μου επιβεβαιώθηκαν αυτά τα οποία μου είχαν προαναγγείλει τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σε σχετική επίσκεψη μου.

Ότι δηλαδή: Αναβαθμίζεται το ΚΕΥΠ Λαμίας και θα λειτουργήσει ξανά ως κέντρο Νεοσυλλέκτων το οποίο θα υποδέχεται 650 άτομα.

Ήδη το ΓΕΣ με αίτημα του στο ΓΕΕΘΑ εισηγείται την αναβάθμιση η οποία θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2023 και αφού πρώτα εξασφαλιστεί η παραμονή των υπηρετούντων μόνιμων Ανθυπολοχαγών για να υπάρχει το απαραίτητο για τη λειτουργία προσωπικό.

Οι υποδειγματικές εγκαταστάσεις του, η συνεχής προσπάθεια όλων των παραγόντων της περιοχής, ο Φρούραρχος και το άρτιο και υψηλού επιπέδου μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που διαχρονικά νοιάζεται για την λειτουργία του κέντρου, συνετέλεσαν στο να κρατήσουμε το ΚΕΥΠ ζωντανό και σήμερα να αναβαθμίζεται ξανά όπως παλιά.

Η λειτουργία του ΚΕΥΠ ξανά ως κέντρο Νεοσυλλέκτων είναι σημαντική για την κοινωνική και εμπορική ζωή της πόλης, αλλά και για την αναβάθμιση της Λαμίας μέσα στο διοικητικό χάρτη της χώρας.»

ΠΗΓΗ: ilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Η Θήβα (ΚΕΠΒ) συνέχισε να λειτουργεί ως ΣΥΠΟ. Επίσης σταμάτησε ως κέντρο το ΚΕΤΘ (Αυλώνας) το οποίο δεν λειτούργησε ως ΣΥΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο ΣΥΠΟ, άλλο ΚΕΝ. Υπάρχει link στο άρθρο που τα λέει ΟΛΑ αυτά...

      Διαγραφή