«Ελ.Βενιζέλος»: Θρίλερ με 2 πτήσεις της Emirates-Πληροφορίες για ύποπτο Άραβα-Συνοδεία μαχητικών F16 προσγειώθηκε το αεροσκάφος (ΒINTEO)

«Ελ.Βενιζέλος»: Θρίλερ με 2 πτήσεις της Emirates-Πληροφορίες για ύποπτο Άραβα-Συνοδεία μαχητικών F16 προσγειώθηκε το αεροσκάφος (ΒINTEO)

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς υπήρξε πληροφορία από τη CIA για ύποπτο Άραβα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16C Block.52+ ADV της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό με το αεροσκάφος της Emirates, που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τις ΗΠΑ, ο κυβερνήτης του οποίου διατάχθηκε να επιστρέψει άμεσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να το συνοδεύσουν για λόγους ασφαλείας.

Τα μαχητικά αυτά ήταν τα αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της 115 Πτέρυγος Μάχης, που απογειώθηκαν για το σκοπό αυτό από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, κατευθυνόμενα δυτικά όπου και συνάντησαν το επιβατικό αεροσκάφος και κατευθύνονται μαζί προς τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Τα μαχητικά της ΠΑ εκτελούν αποστολή “renegade”, δηλ. αντιμετωπίσεως δυνητικού «τρομοκρατικού» περιστατικού στον αέρα, και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το αεροσκάφος της Emirates δεν έχει φτάσει ακόμα στην Αθήνα.

Το ιστορικό του θρίλερ στο αεροδρόμιο

Μετά από πληροφορίες της CIA, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος Άραβας επιβάτης, η μία καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο πριν απογειωθεί και η δεύτερη επιστρέφει προκειμένου να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Η πρώτη πτήση, η ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι, δεν πρόλαβε να απογειωθεί και ενώ το Boeing 777 βρισκόταν σε διαδικασία τροχοδρόμησης πήρε εντολή να επιστρέψει.

Η δεύτερη, η ΕΚ 209 με προορισμό τη Νέα Υόρκη, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα.

Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί το αεροσκάφος σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους και έτσι αυτό επιστρέφει στην Αθήνα.

Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος κανονικά, οι πόρτες έκλεισαν και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε προς το διάδρομο απογείωσης. Ωστόσο, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο κυβερνήτης ειδοποίησε τους επιβάτες ότι έπρεπε να επιστρέψει λόγω τεχνικού προβλήματος.

Όταν το αεροσκάφος έφτασε και πάλι στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους.

Αντί να ακολουθηθεί, όμως, η συνήθης διαδικασία για ανάλογες περιπτώσεις, που θέλει τους επιβάτες να πηγαίνουν απλά προς την αίθουσα αναμονής, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό αστυνομικό έλεγχο παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια