Τι γύρευε ο τούρκος Στρατηγός στο Ελληνικό «Πεντάγωνο»

Τι γύρευε ο τούρκος Στρατηγός στο Ελληνικό «Πεντάγωνο»

Όσοι βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη λεωφόρο Μεσογείων, την Τρίτη (04/10/22) το πρωί, σίγουρα θα πρόσεξαν μια ασυνήθιστη σύναξη Στρατηγών. Ήταν 30 Στρατηγοί, όσες και οι χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους και ένας τούρκος Στρατηγός.

Μα, πιθανόν να πείτε, τούρκος και μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματικός να βρίσκεται στο Ελληνικό Πεντάγωνο, την ώρα που η Άγκυρα κλιμακώνει τις ρητορικές της επιθέσεις εναντίον της χώρας μας και την επομένη ημέρα της υπογραφής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και εξόργισε την Αθήνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αίγυπτο, την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βουλή της Λιβύης;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά για να διαβάσετε και τι άκουσε από πρώτο χέρι ο τούρκος Στρατηγός…

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχε προσκαλέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τους στρατιωτικούς αντιπρόσωπους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και βεβαίως ήρθε και ο τούρκος, που είχε τον βαθμό του Υποστρατήγου.

Προσήλθε λοιπόν στη σύνοδο αυτή και τα άκουσε για καλά: Άκουσε συγκεκριμένα τον Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει λόγο (και να συμφωνούν οι υπόλοιποι Στρατηγοί του ΝΑΤΟ μαζί του) για την ανάγκη σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, ότι δεν γίνεται και δεν επιτρέπει το διεθνές δίκαιο να «ξαναζωγραφίζεται η Γεωγραφία», ότι τα σύνορα είναι απαραβίαστα και ότι όσοι επιδιώκουν όλα αυτά δεν έχουν σχέση στο διεθνές σύστημα.

Αυτά είπε και τα άκουσαν όλοι οι Στρατηγοί, σε μια πολιτισμένη συζήτηση στα πλαίσια βεβαίως των ενδιαφερόντων του ΝΑΤΟ. Την ώρα μάλιστα που ο Α/ΓΕΕΘΑ τους παρέδιδε την αναμνηστική πλακέτα, γύρισε και είπε στον Τούρκο: «Ελπίζω του χρόνου να είμαστε 32 και όχι 30», θέτοντας σαφέστατα το θέμα της έγκρισης από την Τουρκία της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φιλανδίας και της Σουηδίας.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ 05/10/2022

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια