Η Τουρκία αυξάνει τη δύναμη Στρατιάς του Αιγαίου – Ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο στις ΕΔ

Η Τουρκία αυξάνει τη δύναμη Στρατιάς του Αιγαίου – Ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο στις ΕΔ

ΦΩΤΟ: Από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2021, Σχηματισμοί και Μονάδες της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση - ΠΗΓΗ: ΓΕΣ

Έτοιμη να αυξήσει τις δυνάμεις που απαρτίζουν τη Στρατιά του Αιγαίου δηλώνει προκλητικά η Τουρκία, σαν υποτιθέμενη απάντηση στον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών. Στις τουρκικές προθέσεις η χώρα μας αντιτάσσει τη διαρκή της ετοιμότητα και τις ισχυρές της συμμαχίες, τονίζουν στο Star στρατιωτικές πηγές.

Αυτή τη Στρατιά θέλει να αυξήσει κι άλλο η Άγκυρα, επειδή εμείς κάνουμε το αυτονόητο, εξοπλίζοντας την άμυνα των νησιών μας.

«Από την άποψη της ισορροπίας δυνάμεων, (η Τουρκία) θα αυξήσει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο, σε επίπεδα που κανείς δεν θα μπορεί να απειλήσει την Γαλάζια Πατρίδα μας, τη χερσαία πατρίδα και τους αιθέρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στο Ελληνικό Πεντάγωνο

«Έχουν γνώσιν οι φύλακες» δηλώνουν στο Star στρατιωτικές πηγές.

«Εμείς αντιτάσσουμε τη διαρκή μας ετοιμότητα και παράλληλα διεξάγουμε συνεχείς ασκήσεις με φίλες και σύμμαχες χώρες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» διαμηνύουν συγκεκριμένα.

Η Στρατιά του Αιγαίου που ειδικεύεται στις αποβάσεις

Η Στρατιά του Αιγαίου έχει έδρα τη Σμύρνη και ειδικεύεται σε αποβατικές ενέργειες. Διαθέτει μεταξύ άλλων δύο ταξιαρχίες εκπαίδευσης Πεζικού, δύο μηχανοποιημένες Ταξιαρχίες Πεζοναυτών και μια Ταξιαρχία εκπαίδευσης Πυροβολικού. Θα μπορούσε να κάνει αποβατική ενέργεια σε κάποιο νησί σε 10 με 12 ώρες.

«Έχει δυνάμεις, οι οποίες είναι ανεπτυγμένες π.χ. η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Φώκαια. Υπάρχουν δυνάμεις καταδρομών, υπάρχουν προωθημένα ελικόπτερα και λοιπές άλλες δυνάμεις που μπορεί να συμμετάσχουν σε μία τέτοια ενέργεια. Έχει ταχύπλοα, έχει πάνω από 1.000 ταχύπλοα στην περιοχή του Αιγαίου για τέτοιες ενέργειες...» δήλωσε στη συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή Leaders του Star ο Αντιστράτηγος ε.α. και γεωστρατηγικός αναλυτής Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί για τα ελληνικά νησιά

Την ίδια στιγμή, ο γνωστός Μπαχτσελί ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του, δηλώνοντας ουσιαστικά ότι όλα τα νησιά ανήκουν νομίμως στην Τουρκία, αφού η Ελλάδα τα εξοπλίζει.

«Η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος των νησιών του Βορείου Αιγαίου, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος, Λέσβος, Ψαρά, Χίος, Σάμος και Ικαρία, αναμφίβολα πλέον ανήκουν νόμιμα στην Τουρκία» υποστήριξε ο Μπαχτσελί, ο οποίος πρόσθεσε μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα»!

Οι Τούρκοι τρέμουν το Rafale και τους πυραύλους τους

Κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι πάντως εμφανίζονται περισσότερο ρεαλιστές, επισημαίνοντας ότι οι πύραυλοι «Μέτεορ» των ελληνικών «Ραφάλ» μπορεί να πλήξουν στόχους σε βάθος τουλάχιστον 300 χιλιομέτρων.

«Ακόμη και αν οι ΗΠΑ μάς δώσουν τα νέα F-16 και αν εκσυγχρονίσουμε τα άλλα F-16 που διαθέτουμε, δεν μπορούμε να ισορροπήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στα γαλλικά “Rafale” που διαθέτει η Ελλάδα και στα F-35 τα οποία θα πάρει η Ελλάδα» δήλωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Οζάι Σεντίρ.

Γιατί είναι διπλό δώρο για την Ελλάδα να ενισχύσει ο Ερντογάν την Στρατιά του Αιγαίου

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος - ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Διπλό δώρο για την Ελλάδα θα αποτελούσε η υλοποίηση της απειλής που εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ενισχύσει την «Στρατιά του Αιγαίου».

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν δυο σημαντικές εξελίξεις:

1ον) Θα αποδυναμωθεί η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία αφήνοντας κενό χώρο για να το καταλάβουν οι Κούρδοι αποδεκατίζοντας τους εναπομείναντες τουρκογενείς που αποτελούν μειοψηφία στην περιοχή.

2ον) Θα δώσει το επιχείρημα στην Ελλάδα να ενισχύσει περαιτέρω την ΑΣΔΕΝ. Έτσι θα πάρει περισσότερη αξία το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.

Με αφορμή την επικείμενη σύνοδο της Πράγας αλλά τις τελευταίες αναφορές του iEidiseis στα πεπραγμένα του Ανδρέα Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά και με βάσει αυτά πως θα αντιδρούσε σήμερα, ο επί χρόνια συνεργάτης του και αεροπόρος υπασπιστής του σχολιάζει:

«Ο Ανδρέας δεν θα άφηνε τον Ερντογάν να κάνει περίπτερο στην Πράγα. Καταρχάς δύσκολα θα δέχονταν να του απευθυνθεί πρόσκληση, αλλά και εάν του δίνονταν θα τον περίμενε στην γωνία.

Ο Αντρέας θα έβαζε την ίδια την ΕΕ να αντιπαρατεθεί με τον Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν αυτός να βάζει τόσα θέματα για χώρες της ΕΕ κι αυτή να τον δέχεται στην Πράγα, στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα. Στην Πράγα ο Αντρέας θα τον είχε στο σκοπευτικό και την ίδια στιγμή θα είχε στρατό, ναυτικό κι’ αεροπορία σ’ ετοιμότητα κατάλληλη και θα τον περίμενε, όπως το 87.

Δυστυχώς, σήμερα πάμε στην Πράγα με το βάρος τόσων θεμάτων που έχει βάλει η Τουρκία, πόσα θα μπορέσει να αποκρούσει η Ελλάδα. Έτσι κάνει πάντα η Τουρκία βάζει πολλά θέματα για να πάρει ένα και να μην εμφανιστεί ότι δεν παίρνει τίποτα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια