Τι ισχύει για όσους συνταξιούχους-απόστρατους εργάζονται - Τέλος στα σενάρια αλλαγών

Τι ισχύει για όσους συνταξιούχους-απόστρατους εργάζονται - Τέλος στα σενάρια αλλαγών

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στο καθεστώς των συνταξιούχων που εργάζονται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από υψηλόβαθμη πηγή στο Υπουργείο Εργασίας.

Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Συνεπώς, τα σενάρια τα οποία εξετάζονταν περί μείωσης του «κόφτη» του 30% στις συντάξεις για μερίδα, τουλάχιστον, όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, δεν υιοθετούνται τελικά από το αρμόδιο υπουργείο.

Έτσι, θα παραμείνει ο «κόφτης» του 30% στη σύνταξη όποιου συνταξιούχου συνεχίζει να απασχολείται και μετά τη λήψη της σύνταξής του, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός του από την απασχόλησή του.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέταζε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία αποκλιμάκωση του εν λόγω «κόφτη» ανάλογα με το εισόδημα των συνταξιούχων από την εργασία τους. Δηλαδή εξέταζε το εξής ενδεχόμενο: Ο «κόφτης» να είναι χαμηλότερος για όσους συνταξιούχους είχαν χαμηλότερο εισόδημα από την εργασία τους.

Ωστόσο, η αποκλιμάκωση του «κόφτη» του 30% για τα χαμηλότερα εισοδήματα των συνταξιούχων από την απασχόλησή τους θεωρήθηκε ως μέτρο πρόωρο από άποψης τεχνικής προετοιμασίας προκειμένου να ενταχθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα έλθει τις αμέσως επόμενες μέρες σε δημόσια διαβούλευση.

Συνεπώς δεν θα ενταχθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο. Έτσι, θα παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς το οποίο ισχύει από τον Φεβρουάριο του 2020 με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Βρούτση. Με βάση αυτόν, μειώθηκε κατά το ήμισυ η μείωση στις συντάξεις όσων εργάζονται παράλληλα. Δηλαδή από το 60% που προέβλεπε ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου από τον Μάιο του 2016 έπεσε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο 30%.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Το δούλεμα καλά πάει από Μητσοτάκη και Χατζηδάκη.Με ένα ένσημο δηλαδή περιστασιακής απασχόλησης να σου παίρνουν το 30% των ακαθαρίστων αποδοχών συνταξης.Το προηγούμενο ασφαλιστικό σύστημα ήταν κατά πολύ δικαιοτερο σε αυτές τις περιπτωσεις καθώς προέβλεπε αναλογικη περικοπη σύμφωνα με τις ημέρες εργασίας.Οι συνταξιούχοι θα το λάβουν και αυτό υπόψη μεταξύ των άλλων αδικιών κατά την ώρα των εκλογών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεσκίστε τα λαμογια στις εκλογές. Ούτε μια ψήφος από τους απόστρατός. Να πάνε στον αγύριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή