Δημοσιεύθηκαν 2 νέες Προκήρυξεις ΟΒΑ 2022 για ΣΞ και ΠΝ-Ειδικότητες-Προθεσμία

Δημοσιεύθηκαν 2 νέες Προκήρυξεις ΟΒΑ 2022 για ΣΞ και ΠΝ-Ειδικότητες-Προθεσμία

1. Στρατός Ξηράς: Προκήρυξη 755 ΟΒΑ (ΕΔ και Λοιπών Ο-Σ)

Έχοντας υπόψη τα σχετικά

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

την πλήρωση 755 θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) του Στρατού Ξηράς (Οπλιτών και Εφέδρων), για βραχεία περίοδο 3 ετών με δυνατότητα παράτασης 3 ετών, για τα Όπλα – Σώματα και τις Ειδικές Δυνάμεις, όπως στο Παράρτημα «Α».

Δύνανται να ανακαταταγούν ή επανακαταταγούν ως ΟΒΑ Όπλων-Σωμάτων ή Ειδικών Δυνάμεων, όσοι Οπλίτες ή Έφεδροι πληρούν σωρευτικά, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την αρχικά αναληφθείσα υποχρέωση, τα προσόντα και τις προϋποθέσεις των Παραρτημάτων «Β» και «Δ», αντίστοιχα.

Υποβολή δικαιολογητικών:

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Ζ» μέχρι 30 Σεπ 22 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), ως εξής:

α. Οι Οπλίτες, εφόσον μέχρι 30 Σεπ 22, διανύουν το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

β. Οι Έφεδροι, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Πίνακας Αριθμητικής Κατανομής των ΟΒΑ Όπλων-Σωμάτων και Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε την σχετική προκήρυξη:

2. Πολεμικό Ναυτικό: Προκήρυξη 200 Θέσεων ΟΒΑ για το έτος 2022

Έχοντας υπόψη τα σχετικά,

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

Την πλήρωση διακοσίων (200) θέσεων οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) για ανακατάταξη ή επανακατάταξη αντίστοιχα για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Η αριθμητική κατανομή των ως άνω θέσεων ανά ειδικότητα του Πολεμικού Ναυτικού αποτυπώνεται στην Προσθήκη «1» του Παραρτήματος «Α» της παρούσας:

Κλικ για μεγέθυνση:

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα του Παραρτήματος «A» της παρούσας, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β», έως την 30 Σεπτεμβρίου 2022 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

α. Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.

β. Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Δείτε την σχετική προκήρυξη:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Μην ξεχασετε να βαλετε προσφορα κι ενα εισητηρίο διαρκειας για καθε υποψηφιο μηπως και δελεασθει κανενας κι ερθει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να πάει κάποιος εποπ η οβα? Για να τον διώξουν μόλις γινει 50 χρόνων και να μένει μετά άνεργος μέχρι τα 67 που θα πάρει τότε 500 ευρώ? Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Να στείλετε τα παιδιά των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιολογητικά δύνανται να υποβάλουν και οι υποψήφιοι που
    πληρούν τα προσόντα των Παραρτημάτων «Β» και «Δ», αντίστοιχα, αλλά
    επιθυμούν να ανακαταταγούν ή επανακαταταγούν για διάστημα μικρότερο των 3
    ετών.

    αυτη η παραγραφος τι σημαινει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή