ΥΕΘΑ: Δεν προβλέπεται η μετατροπή στρατιωτικών αδειών οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικές χωρίς εξετάσεις

ΥΕΘΑ: Δεν προβλέπεται η μετατροπή στρατιωτικών αδειών οδήγησης σε αντίστοιχες πολιτικές χωρίς εξετάσεις

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Μετατροπή των αδειών ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αντίστοιχων κατηγοριών αδειών οδήγησης», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η δυνατότητα μετατροπής αδειών οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων που είχαν εκδοθεί από στρατιωτική υπηρεσία σε αντίστοιχης κατηγορίας πολιτικών αδειών οδήγησης προβλεπόταν στο άρθρο 7 του ΠΔ 255/1984 (Α΄100), το οποίο καταργήθηκε με το ΠΔ 19/95 (Α΄15).

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης διέπεται από τις διατάξεις του ΠΔ 51/12 (Α΄101), νόμος που ενσωμάτωσε στην ελληνική έννομη τάξη την κοινοτική οδηγία 2008/65, και στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται κάποια πρόβλεψη για δυνατότητα μετατροπής άδειας οδήγησης εκδοθείσας από στρατιωτική αρχή σε αντίστοιχης κατηγορίας πολιτικού τύπου, χωρίς την προβλεπόμενη θεωρητική και πρακτική εξέταση.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε μεταβολή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου χορήγησης, μετατροπής και αντιστοίχισης των αδειών οδήγησης απαιτεί ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από το καθ' ύλη αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. Θα τα πούμε καλά στις εκλογές. Μαύρο στην νέα δημοπρασια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτο λεμε..
  Καντε αυτο που χρειάζεται για να προβλέπεται.
  Αναρμοδιοι υπευθυνοανευθυνοι το παιζετε ολοι;;;;;
  Στο τελος θα διαδίδεται και οτι δεν περασες και από το υπεθα..
  Ρε φιλε τρέλα που πουλανε ολοι..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οδηγάς φορτωμένο αρματοφορεα αλλά δεν μπορείς να οδηγήσεις πολιτικό βαν 15 θέσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τριάντα χρόνια στρατιωτικη άδεια Ε κατηγορίας, συρόμενο 30 τόννων και οδηγός 50τονου γερανοφορου και οδήγηση στα κατσαβραχα. Και μου λέει πώς άν σημερα ήμουν εν ενεργεία δεν θα μπορούσα το δίπλωμα μου να το κάνω έστω Ε πολιτικο. Γελοιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πιο άχρηστος και ανίκανος υπουργός δεν έχει ξαναπεράσει από υπουργείο λέμε. Αλλά τι περιμένεις από πολιτικά γραμμάτια που πρέπει να ξεπληρώσουν και να διορισθούν και οι ανίκανοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και ως το 95 που ισχυε γιατι το καταργησαν ....συμφεροντα ΣΧΟΛΩΝ η' τιποτα αλλο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι άνθρωποι είναι εκδικητικοι. Μισούν τους στρατιωτικους. Και εμείς το ίδιο. Θα σας ξεσκίσουμε στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή