Σκυλακάκης: Τα οδοιπορικά έξοδα μεταθέσεων-μετακινήσεων θα καταβάλλονται με βάση όσα ίσχυαν μέχρι 31-12-2015 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σκυλακάκης: Τα οδοιπορικά έξοδα μεταθέσεων-μετακινήσεων θα καταβάλλονται με βάση όσα ίσχυαν μέχρι 31-12-2015 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 5669/7.6.2022 ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές του πίνακα διανομής, σας γνωρίζουμε ότι :

Με τις διατάξεις του άρθρου 15 της υποπαραγράφου Δ.9 του άρθρου 2 του ν.4336/2015 (Α΄ 94), όπως αυτό διαμορφώθηκε με το άρθρο 87 του ν.4864/2021 (Α΄ 237), ορίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μέχρι την έκδοση του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, εξακολουθεί να ισχύει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο αποζημίωσης των μετακινήσεων των ανωτέρω στελεχών.

Επιπλέον, με τις διατάξεις του εδαφίου γ΄ της παρ.1 του άρθρου 65 του ν.4554/2018 (Α΄ 130), ορίζεται ότι, μέχρι την έκδοση του ως άνω προεδρικού διατάγματος, τόσο ο τρόπος των μετακινήσεων των ως άνω στελεχών όσο και το ύψος των προαναφερομένων δαπανών θα πραγματοποιούνται με βάση όσα ίσχυαν μέχρι 31-12-2015. Ειδικότερα, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής οδοιπορικών εξόδων (συμπεριλαμβανομένων των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης) στα μετακινούμενα στο εσωτερικό στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται με τις διατάξεις του Π.Δ. 200/1993 (Α΄ 75), όπως είχαν τροποποιηθεί και ίσχυαν κατά την ανωτέρω ημεροχρονολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με 30χρονες αναχρονιστικές δγες καλύπτονται η Ημερήσια αποζημίωση (επί 7 έτη «καθηλωμένη» στα 29,35€) & Έξοδα μεταθέσεως Στρατιωτικών (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Σε κάθε περίπτωση, ειδικότερα θέματα που αφορούν επανακαθορισμό ύψους, όρων και προϋποθέσεων καταβολής δαπανών μετακίνησης (συμπεριλαμβανομένων των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης) στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζονται εντός του πλαισίου κατάρτισης και έκδοσης του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού εν γένει περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Στην παρούσα φάση πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι σοβαρές οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η κρίση της πανδημίας COVID-19, καθώς και η αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ OIKONOMIΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

 1. Ειλικρινά απορώ γιατί νομοθετεί αυτή η χώρα, όταν είναι ξεκάθαρο, ότι θα βρεθούν χίλιες δικαιολογίες για τη μη εφαρμογή των όσων νομοθετήθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ,ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΕΤΣΙ,ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ 2015.ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ.ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή στείλατε 300 εκατομμύρια ευρώ σε οπλισμό στην Ουκρανία και υποπολλαπλάσια λεφτά δεν υπάρχουν για να πληρωσετε στο προσωπικό,τα νυχτερινά τις υπηρεσίες κλπ κλπ;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άλλος ένας πολιτικός γυρολόγος που βρήκε δουλειά στη ΝΔ. Από Σεπτέμβριο θα παρακαλάει για κανένα οργανισμό 'Η επιτροπή να βολευτεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μίσος για τους ένστολους και όταν τα βρίσκει δύσκολα ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός τότε να τους θυμούνται !!!!!! Πχ μεταναστευτικό, φωτιές, Αττική οδος, πλημμύρες, εμβολια και άλλα πολλά, όλα εκτός αποστολής και να τους χτυπάει την πλάτη ο πρωθυπουργός και όλα καλά????.???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ντροπή και μόνο ντροπή. Στις εκλογές του Σεπτέμβρη θα τα πούμε…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όταν πρόκειται για υποχρεώσεις στελεχών τότε πολύ σωστά ο νόμος του κράτους και η τήρηση των νόμων είναι αυστηρή.οταν πρόκειται για νόμους του κράτους που πρέπει να εφαρμόσει το κράτος υπέρ των στελεχών είναι Δευτερα μεσημέρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μήπως δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί? Μήπως υπάρχει ευθύνη και από πλευράς κεφαλής ΕΔ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συνέλθετε και αντιληφθειτε την δύσκολη διεθνή συγκυρία με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια,τον πόλεμο, την πανδημια.
  Η υπερβολική δόση σανου δεν σας αφήνει να δείτε τίποτα. Μάλλον σας λείπει πολύ ο Κατρουγκαλος και οι άλλοι παραμυθάδες που κατακρεουργησαν τα όποια εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικα δικαιώματα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. να σαι καλά γελάσαμε, αλλά σοβαρά τώρα να το κοιτάξεις λιγάκι

   Διαγραφή
  2. Kατα ενα γενικο και συνοπτικο τροπο δεν εχεις αδικο. Το ενα ομως δεν αιρει το αλλο, το οτι δηλαδη ο Σκυλακακης ειναι εμετικος και απαραδεκτος οπως ασκει τα καθηκοντα του. Αν ο ΥΕΘΑ υπηρχε και δεν ηταν ανυπαρκτος θα τον μαζευε καπως.

   Διαγραφή
 11. Καλά τι δεν έχετε καταλάβει? Μα το είπε ο Πρώθυπουργός, ότι κρατάει εφεδρείες, για να μοιράσει, στους στοχευμένους του!Είδατε ναμαστε , μέχρι τώρα στα πλάνα του? Οπότε μια από τα ίδια, συνεχίζουν! Πάρτε το απόφαση, ότι μας έχει ένας κ τους γιατρούς, για γλυκολογα μόνο, σαν τον μ@κ@κ@, της παρέας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή