Σκυλακάκης για νυχτερινά Στρατιωτικών: Το σχέδιο της ΚΥΑ επεστράφη ανυπόγραφο για δημοσιονομικούς λόγους (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της υπ΄ αριθμ.πρωτ.5271/206/18.5.2022 Ερώτησης και ΑΚΕ που κατέθεσαν οι ανωτέρω Βουλευτές, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 127 του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (Α΄ 74) καθορίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα που καταβάλλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, με τις διατάξεις της περίπτωσης β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του ιδίου νόμου θεσμοθετήθηκε η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυχτερινές ώρες, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2,77 € ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, ενώ παράλληλα παρέχεται εξουσιοδότηση όπως καθορισθεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, το ανώτατο όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το υπ’ αριθμ. Φ.840/36/31947/ Σ.6431/17-4-2018 έγγραφό του, διαβίβασε στο Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο κοινής Υπουργικής Απόφασης, με θέμα «Καθορισμός του ανωτάτου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης και των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.», προκειμένου αυτό να συνυπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Στη συνέχεια το ως άνω σχέδιο Κ.Υ.Α., αφού ετέθη υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, επεστράφη ανυπόγραφο από αυτόν στο επισπεύδον Υπουργείο, καθόσον η προκαλούμενη από την υλοποίηση της προτεινόμενης Κ.Υ.Α. δαπάνη για το οικονομικό έτος 2018 ήταν πέραν των προβλέψεων του εκτελούμενου για το εν λόγω έτος Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τυχόν υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεών του θα είχε επίπτωση στο Μ.Π.Δ.Σ. 2019-2022. Επισυνάπτεται αντίγραφο του υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/31542/ΔΕΠ/27-08-2018 σχετικού απαντητικού εγγράφου του Υπουργείου μας προς το ανωτέρω επισπεύδον Υπουργείο. Συνεπώς, οι λόγοι μη υπογραφής του ως άνω σχεδίου Κ.Υ.Α. ήταν δημοσιονομικοί.

Για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, δεδομένων και των σοβαρών οικονομικών και δημοσιονομικών επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η κρίση της πανδημίας COVID-19 και η αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ OIKONOMIΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Εσυ και τα υπόλοιπα golden boys της τιτανομεγιστης κυβέρνησης σας, ο Στουρνάρας και οι δηθεν ιδιωτες της Αττικής οδού, μεχρι και οι κλητήρες του υπουργείου σου, δεν ξεπερνατε με τον πακτωλό χρημάτων τον προϋπολογισμό ε;;;;
    Ρε τι τριχες κατσαρες ειναι αυτες;
    Ρε τι αρλουμπες διαβαζουμε ωρε..
    Ρε τι neverland ειναι αυτοι ωρε..
    Ρε τι ζουμε;; Τι ζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλάβατε; Όλοι πίσω από τους πολιτικούς για προσωπικά σας ρουσφέτια και ψήφο προσεχώς στους λεβέντες. Γιατί πάντα όλως τυχαίως η οικονομία φρενάρει στους στρατιωτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή υπάρχουν λεφτά για φρεγάτες, ραφαλ και δεν υπάρχουν γι'αυτούς που θα τα χειρίζονται .απίστευτη κοροιδια σε δουλεύουν και σε επιβάλλουν να πιστεύεις με το ζόρι αυτό το παπατζιλικι κάθε φορά που απαντούν αυτό δεν υπάρχει και δεν υπήρχε ποτέ σε καμία χωρα του κόσμου με την χειρότερη δικτατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα επιστραφεί στον κάλαθο των αχρήστων το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα σας. Όλων των συναρμόδιων..... υπουργείων. Εντός ολίγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε !!! μ@κακα σε λιγο καιρο ...θα εισαι ενα...τιποτα !!!...γιατι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για ποιους...εχετε λεφτα ρε πο@τηδες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ώρα τ κάλπης πλησιάζει μαύρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Σεπτεμβριος ειναι κοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aνεπαρκης και ακαταλληλος. Ουτε θεατρο δεν μπορει να παιξει. Τοτε γιατι ο Στρατος εδω και 20 χρονια κανει αεροδιακομιδες (επειδη το ΕΚΑΒ δεν μπορει), γιατι συμμετεχει στην πυρασφαλεια και σε αλλα πολλα που γνωριζουμε....... και ειναι εντελως ξενα προς την αποστολη του (και οχι μονο) ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλο: γιατι δεν υπάρχει κράτος.
      Τα τυπακια αυτα και οι λοιπες παρειτσες που διαχρονικά λυμαίνονται στον τοπο, που το παίζουν υπουργοι υφυπουργοι παραυπουργοι κομματα, ινστιτούτα, δεξαμενες σκεψεις, αυτοδιαχειριζομενα στεκια και λοιπές μπαρουφες, εχουν μονο ενα σκοπο. Και αυτος δεν ειναι το εθνικο, δημοσιο, κοινωνικο συμφερον.
      Απλα πουλανε τρέλα, και καλα να ειμαστε και καλα να περναμε και τρεις λαλουν και δυο χορεύουν.
      Και τα χρόνια περνούν και εμεις καθομαστε και χαλιομαστε και ασχολούμαστε με τον καθε σκυλακακη τον καθε στουρναρα τον καθε σταικουρα και τον καθε παναγιωτόπουλο.
      Και ολοι αυτοι κανουν ζωαρα στην υγειά των κοροιδων
      Οχι μονο τωρα. Αλλα απο παντα.
      Τοσο απλο.

      Διαγραφή
  10. Θα έρθει η ώρα που θα ζητάει προστασία από τις ένοπλες δυνάμεις από την μανία του κόσμου. Θα είναι αργά όμως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις», έγραψε ο Αντισθένης ο κυνικός. Επίσης δεν είναι τυχαία τα παρατσούκλια ονόματα που έδιναν οι Τούρκοι σε γηγενείς (όχι σε όλους), αλλά σχετίζονταν με την ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του κάθε ραγιά. Τουτέστιν φερ'ειπήν, είναι γνωστή η ιστορία της οικογένειας του περί ού ο λόγος, και υπάρχουν όλα τα στοιχεία στο διαδίκτυο για όποιον θέλει και ενδιαφέρεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από εμένα ο κύβος ερρίφθη.... μείον ( - ) 7 ψήφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα λεφτά μας ρε τρισάθλια υποκείμενα. Τα λεφτά μας ρεεεεεεεεε. Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας? Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ρεεεεεεεεεεεεε. Λαμογιαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέλεια!!! Πάρα πολύ όμορφα!!!! Μα φανταστώ ότι έχει σκοπό να καταργήσει κάθε είδους νυχτερινή παραμονή σε στρατόπεδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή