Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Ανθυπολοχαγών Τάξης 2022 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Ανθυπολοχαγών Τάξης 2022 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2022 «Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μαζαράκης - Αινιάν», παρουσία της Αυτού Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος. Παρευρέθηκαν επίσης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2022 Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Μαζαράκη - Αινιάν, καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 180 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και 1 από τη Μολδαβία.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Καλή τύχη στα παιδιά μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή και χρυσή η ΠτΔ, αλλά δεν μπορούσε να πάει στην ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών με ένα πιο σοβαρό ένδυμα, ένα φόρεμα ή ένα ταγέρ, μόνο εμφανίστηκε με παντελόνι και ῾παρδαλό῾ σακάκι, λες και πήγε για καφέ με τις φίλες της;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έχω την εντύπωση ότι την σημαία θα την παραλάμβανε ο ΑΑΕΙV και όχι ο αρχηγός ΙΙΙ τάξεως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΑΑΕΙV μέχρι χτες ήταν ο παραδίδων Ανθλγος. Νέος θα υπάρξει τον Σεπτέμβρη όταν αρχίσει το νέο ακαδημαϊκό έτος. Άλλωστε το φετινό συνεχίζεται με την θερινή εκπαίδευση των Ευελπίδων μέχρι το τέλος του στα τέλη Ιουλίου όταν θα λάβουν την θερινή τους άδεια.

   Διαγραφή