Σπουδαία διάκριση της ΣΣΕ στον Διαγωνισμό Sandhurst 2022 του Ουέστ Πόιντ-Ποια θέση κατέλαβε (ΦΩΤΟ)

Σπουδαία διάκριση της ΣΣΕ στον Διαγωνισμό Sandhurst 2022 του Ουέστ Πόιντ-Ποια θέση κατέλαβε (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται αναμφιβόλως για μία τεράστια επιτυχία στη δεύτερη παρουσία της Σχολής στο διεθνή διαγωνισμό Sandhurst

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Με δύο βραβεία στις αποσκευές της, την πρώτη θέση στις ξένες ομάδες και την έκτη θέση στη συνολική κατάταξη μεταξύ όλων των συμμετεχουσών ομάδων, γεγονότα που αποτελούν από μόνα τους μία πολύ σπουδαία επιτυχία, θα επιστρέψει από τις ΗΠΑ, η ομάδα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), που συμμετείχε στο μεγάλο στρατιωτικό διαγωνισμό «Sandhurst’22», που διοργανώνει από το 1967 η φημισμένη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ του West Point, που φέτος διεξήχθη το διήμερο 29-30 Απριλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα πρώτα στοιχεία καθώς ο διαγωνισμός τελείωσε ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδος, η Ομάδα της ΣΣΕ κατά τη δεύτερη συμμετοχή της κέρδισε το 1ο Βραβείο ως «The Most Lethal Squad» και το 1ο Βραβείο ως «Best International Team» κατατασσόμενη στην έκτη θέση συνολικά στον διαγωνισμό, μεταξύ 48 ομάδων από συνολικά 14 χώρες (με την Ελλάδα), αλλά και την ΠΡΩΤΗ θέση μεταξύ 15 άλλων διεθνών ομάδων από 13 χώρες!

Πρόκειται αναμφιβόλως για μία τεράστια επιτυχία στη δεύτερη παρουσία της Σχολής στο διεθνή διαγωνισμό Sandhurst, που αποδεικνύει «εν τοις πράγμασιν» ότι η πρώτη διερευνητικού χαρακτήρος αποστολή και συμμετοχή το 2019 ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ το σκοπό της, αφού τα διδάγματα που εξήχθησαν από αυτήν, ενσωματώθηκαν άμεσα από τη Διοίκηση της Σχολής και το ΓΕΣ στο πρόγραμμα εκπαιδεύσεως των Ευελπίδων, οι οποίοι τώρα ξέρουν και αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους επί ίσοις όροις!

Η ελληνική αποστολή αποτελείτο από 12 Ευέλπιδες (11 η ομάδα και 1 αναπληρωματικός), δύο συνοδούς αξιωματικούς και τον γυμναστή της Σχολής και προέκυψε μετά από «προκριματική διαδικασία», ας την ονομάσουμε έτσι, από την οποία προέκυψαν 40 υποψήφιοι Ευέλπιδες τεταρτοετείς, τριτοετείς και δευτεροετείς, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, όπου για τρεις περίπου εβδομάδες εκπαιδεύτηκαν εκεί από τους Καταδρομείς, σε αντικείμενα επί των οποίων θα διαγωνιστούν στις ΗΠΑ. Μετά την εκεί ολοκλήρωση της εκπαιδεύσεως επιλέχθηκαν όσοι πήγαν στις ΗΠΑ και ανήκουν σε όλες τις τάξεις της Σχολής, προκειμένου έτσι να υπάρχουν έμπειροι πυρήνες, που θα πλαισιώνουν τις ομάδες των επομένων ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν διάφορες ομάδες από τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, ομάδες του συστήματος επιλογής αξιωματικών από τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (ROTC), ομάδες από ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες Στρατιωτικές Ακαδημίες των Ενόπλων Δυνάμεων (και της Ακτοφυλακής) των ΗΠΑ, καθώς επίσης και 15 διεθνείς ομάδες από 13 χώρες, ήτοι: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς (δύο ομάδες), Χιλή, Δανία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάς, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Νότιος Κορέα, και Μεγάλη Βρετανία (δύο ομάδες).

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!! Πρώτα στους Ευέλπιδες και μετά σε όλους αυτούς που βοήθησαν στην προετοιμασία της ομάδας!! Πολλά συγχαρητήρια όμως και σε αυτούς τους Ευέλπιδες που είχαν συμμετάσχει στην πρώτη συμμετοχή της Σχολής αλλά και σε αυτούς που είχαν προετοιμάσει την τότε ομάδα. Χωρίς την εμπειρία τους μπορεί να μην έρχονταν αυτά τα αποτελέσματα, που ως προελέχθη ενσωματώθηκαν ΑΜΕΣΩΣ στο πρόγραμμα της Σχολής με τα σημερινά εντυπωσιακά αποτελέσματα!

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Κλικ για μεγέθυνση:

Η συνολική βαθμολογία των Ελλήνων ανήλθε σε 1.554 βαθμούς με την ομάδα στην πρώτη θέση να συγκεντρώνει 1.755 βαθμούς.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μπράβο, συγχαρητήρια, πάντα άξιοι. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω ο Στρατός, Ζήτω η ΣΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θερμα Συγχαρητήρια. Μακάρι να καταστει και το Στρατευμα Άριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή