Η Ελλάδα παραχωρεί στην Ουκρανία Τ/Θ BMP-1 και παραλαμβάνει γερμανικά Marder-Τι αναφέρει η ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ

Η Ελλάδα παραχωρεί στην Ουκρανία Τ/Θ BMP-1 και παραλαμβάνει γερμανικά Marder-Τι αναφέρει η ανακοίνωση ΥΠΕΘΑ

«Κατόπιν συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση τεθωρακισμένων ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1, προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό τεθωρακισμένων γερμανικής κατασκευής τύπου Marder», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι συμφώνησε με τον Κυρ. Μητσοτάκη για την παροχή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία, με τη Γερμανία να δεσμεύεται για την αντικατάστασή τους παρέχοντας νέα οχήματα στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι λεπτομέρειες, όπως είπε ο κ. Σολτς, θα διευθετηθούν προσεχώς μεταξύ των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει η «Κ» (8.5), η Ελλάδα είχε δηλώσει διατεθειμένη να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1 στην Ουκρανία, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από αντίστοιχων δυνατοτήτων οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν συζητήσεων που προηγήθηκαν και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Οι εν δυναμη νενεκοι του εθνους σε πληρη συμφωνια με τους αρχηγους των ΕΔ λειτουργουν υπερ των συμφεροντων των ΗΠΑ και κατα της χωρας.Τιμωρειται αυτο και σοβαροτατα.Φλωρε ακους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή