Ανησυχία για ελληνική υπεροπλία λόγω Rafale εκφράζουν Τούρκοι αναλυτές– «Θα ηττηθούμε αν δεν αναβαθμίσουμε τα F-16»

Ανησυχία για ελληνική υπεροπλία λόγω Rafale εκφράζουν Τούρκοι αναλυτές– «Θα ηττηθούμε αν δεν αναβαθμίσουμε τα F-16»

Τα ελληνικά Rafale βάζουν στην… πρίζα την Τουρκία – Η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει δημιουργήσει προβληματισμό στην Τουρκία.

Τούρκοι αναλυτές δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και να οδηγήσει σε ήττες στις αερομαχίες την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του CNN Turk, οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ και οι πύραυλοι meteor έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα τουρκικά μαχητικά και να τα πλήξουν πριν εκείνα τα παρατηρήσουν. Εξηγούν επίσης ότι είναι απαραίτητο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, μια αναβάθμιση που ήδη προχωρά από την Ελλάδα.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Η δημοσιογράφος Χάντε Φιράτ, ανέφερε αρχικά πως: «η Τουρκία θα πάρει καλά μαχητικά. 40 νέα μαχητικά F-16 και θα εκσυγχρονίσει άλλα 80. Αυτό σημαίνει πως θα εκσυγχρονίσει τα γερασμένα μαχητικά της και θα χρησιμοποιήσει με άνεση για αρκετό χρονικό διάστημα».

Από την άλλη, ο Αμπντουλάχ Αγάρ που είναι ειδικός θεμάτων Άμυνας και Ασφάλειας λέει: «Για το Αιγαίο αυτό το θέμα είναι ζωτικής σημασίας. Αν στο Αιγαίο χαθεί η ισορροπία δυνάμεων εναντίον μας, αυξάνεται η πιθανότητα ήττας στις αερομαχίες. Όπως ξέρετε η Ελλάδα αγόρασε μαχητικά Rafale που η μεγαλύτερη τους ιδιότητα είναι τα ραντάρ, ενώ προμηθεύεται τους πυραύλους Meteor κι αυτά μας προκαλούν ανησυχία».

Ο ίδιος προσέθεσε στη συνέχεια: «Εμείς δεν έχουμε τέτοιο σύγχρονο μαχητικό, αλλά η Ελλάδα έχει μαχητικά που είναι αντίστοιχά του. Έχει αγοράσει από τη Γαλλία και συνεχίζει. Γι’ αυτό η αγορά τους έχει αξία. Αν δεν πάρουμε αυτά τα αεροσκάφη, η Ελλάδα θα βλέπει τα μαχητικά μας πριν δούμε εμείς τα δικά τους. Θα εκτοξεύσει πριν από εμάς και θα πλήξει τα αεροσκάφη μας πριν από εμάς.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια