ΥΕΘΑ: Έτσι θα χορηγηθεί η ειδική άδεια συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές

ΥΕΘΑ: Έτσι θα χορηγηθεί η ειδική άδεια συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Φωτεινή Μπακαδήμα, με θέμα «Χορήγηση ειδικής άδειας για τη συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), δια του ΓΕΕΘΑ, με γνώμονα την μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει ήδη εκδηλώσει τις απαιτούμενες ενέργειες, εγγράφως και με σαφείς κατευθυντήριες οδηγίες προς άπαντα τα Γενικά Επιτελεία, από την 8η Μαρτίου τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επικείμενων προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την επιλογή υποψηφίων σπουδαστών ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ έτους 2022, χορηγείται άδεια/απαλλαγή στο στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, του οποίου τέκνα μετέχουν στις εξετάσεις, όπως παρακάτω:

• Στο προσωπικό που διαμένει στον ίδιο τόπο με την οικογένειά του, απαλλαγή από τα καθήκοντά του κατά τις ημέρες των ιατρικών, αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών των υποψηφίων σε ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ και Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

• Στο προσωπικό που διαμένει σε άλλο τόπο, από τον τόπο διαμονής της οικογένειάς του, ειδική άδεια δύο (2) ημερών για κάθε ημέρα δοκιμασίας.

Η ανωτέρω άδεια θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με μέριμνα των αρμοδίων, για τη χορήγηση κανονικής άδειας, Διοικήσεων ή Διευθύνσεων.

Εξαιρετικά, για τις περιπτώσεις που και οι δύο (2) γονείς είναι στρατιωτικοί, οι διευκολύνσεις θα παρέχονται στον ένα εκ των δύο.

Επίσης, η συγκεκριμένη άδεια αφορά και στα στελέχη των οποίων τα τέκνα θα διέλθουν ΠΚΕ και ανήκουν στην κατηγορία «Ελλήνων του Εξωτερικού».

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, όλες οι ανωτέρω διευκολύνσεις εφαρμόζονται, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που αφορούν στις επικρατούσες ιδιάζουσες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια