Η επίσκεψη της ΠτΔ στο 126 Επιτηρητικό Φυλάκιο & το έθιμο που τήρησε στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)

Η επίσκεψη της ΠτΔ στο 126 Επιτηρητικό Φυλάκιο & το έθιμο που τήρησε στο Σουφλί (ΦΩΤΟ)

Ένα θρακιώτικο σπίτι στο Σουφλί Έβρου, για βαφή των πασχαλινών αυγών, επισκέφθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη (21/4) η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η βαφή των αυγών από την κυρία Σακελλαροπούλου και τις τρεις γυναίκες της περιοχής, τις Χρυσούλα Τσιαμίτα, Βέρα Μιντιούρη και Κούλα Τσιαντούκα, έγινε με τον παραδοσιακό τρόπο στον ακριτικό Έβρο, δηλαδή με κάλτσα, κρεμμύδι και κουρκουμά.

Μετά, οι τρεις γυναίκες πρόσφεραν τοπικά εδέσματα, χορτόπιτες κ.λπ. στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Κ. Σακελλαροπούλου πήρε θέση ανάμεσά τους και ανέλαβε και η ίδια ρόλο, ενώ ρωτούσε συνεχώς λεπτομέρειες για τη βαφή, τα χρώματα, την προέλευσή τους και τα σχέδια πάνω στα αυγά.

Μόλις ολοκληρώθηκε η βαφή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χειροκρότησε την προσπάθεια των τριών γυναικών και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα. Οι τρεις γυναίκες εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πρόσφεραν τοπικές παραδοσιακές πίτες, που είχαν φτιάξει, και φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Η κ. Σακελλαροπούλου χαιρέτησε τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς του φυλακίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε σχετικά με την αποστολή του.

Κλικ για μεγέθυνση:

Μέσω βιντεοκλήσης η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με Αρχιλοχία που βρισκόταν σε περιπολία εκείνη την ώρα. Ο Αρχιλοχίας την καλωσόρισε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε για τις γιορτές του Πάσχα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 10:00 το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όπου την υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος.

Η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης την ξενάγησαν στην έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στους χώρους του αεροδρομίου με θέμα «Βία κατά των γυναικών- η λέξη που δεν λες...».

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση εκπροσώπους των τοπικών αρχών της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: e-evros.gr - ΦΩΤΟ: zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ας ευχηθούμε υγεία και χαρά σε μας και σε όλο τον κόσμο. Το επόμενο ΠΑΣΧΑ να μην υπάρχουν πια πόλεμοι, ούτε με τα όπλα, ούτε υγειονομικοί, ούτε οικονομικοί. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή