Η προκήρυξη για εισαγωγή με Πανελλαδικές στην Πυροσβεστική το 2022-2023 (ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ)

Η προκήρυξη για εισαγωγή με Πανελλαδικές στην Πυροσβεστική το 2022-2023 (ΠΡΟΣΟΝΤΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ)

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταχωρήσουν την αίτηση από την Τετάρτη 23/03/2022 έως και Κυριακή 10/04/2022

Δημοσιεύθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος η προκήρυξη του Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε δημοσιευθεί και το ΦΕΚ για το Διαγωνισμό.

Ο αριθμός θέσεων των υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών και στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας θα καθοριστεί με τις προβλεπόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κατ’ άρθρο 4 του ν. 2226/1994 όπως ισχύει, κατ’ άρθρο 39 παράγραφος 13 του ν. 4662/2020 και κατ’ άρθρο 20 του ν. 4270/2014 όπως ισχύει και μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ακολουθήσει συμπλήρωση της παρούσας προκήρυξης με τον καθορισμένο αριθμό των θέσεων ανά κατηγορία.

Οι υποψήφιοι (άνδρες και γυναίκες), πρέπει να μην υπερβαίνουν το εικοστό έκτο (26ο) έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης της προθεσμίας υποβολής της αίτησης συμμετοχής, ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1996 και μεταγενέστερα. Κατ’ εξαίρεση, για όσους υπάγονται στην ειδική κατηγορία (γ) των Εθελοντών Πυροσβεστών ΠΣ, και την ειδική κατηγορία (δ) τέκνα και αδερφοί το ως άνω ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται στο τριακοστό τρίτο (33ο) έτος ήτοι να έχουν γεννηθεί από την 01/01/1989 και μεταγενέστερα.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.), σύμφωνα με τα ισχύοντα, ορίζεται για τους άνδρες από 19-27 kg/m2 και για τις γυναίκες από 18-25 kg/m2.

Οι υποψήφιοι που κρίθηκαν ικανοί, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων, παρουσιάζονται ενώπιον Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών του Π.Σ. και υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες που περιλαμβάνουν τα κάτωθι αγωνίσματα:

Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.

Η μεταφορά των αλτήρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος.

Επισυνάπτεται και το Δελτίο Υγεινομικής Εξέτασης, σε εκτυπώσιμη μορφή ΕΔΩ.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στην προκήρυξη:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Θα ήθελα να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το νέο άθλημα στην πυροσβεστική (μεταφορά αλτήρων 50 κιλών). Γιατί το ανακοίνωσαν τελευταία στιγμή; Μήπως για να μη κάνουν τα παιδιά καμία προετοιμασία και να κοπούν τα περισσότερα, κυρίως κορίτσια? γιατί 50 κιλά για 100μ δεν είναι λίγα. Δεν θα υπάρξουν και τραυματισμοί σηκώνοντας τόσα κιλά κυρίως στην μέση των παιδιών? Το σωστό θα ήταν να το εφαρμόσουν για του χρόνου ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να προετοιμαστούν κατάλληλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή