Χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας τουλάχιστον 100€ στη μισθοδοσία Στρατιωτικών ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΕΣ-Τι θα αφορά

Χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας τουλάχιστον 100€ στη μισθοδοσία Στρατιωτικών ζητά από ΥΕΘΑ η ΠΟΕΣ-Τι θα αφορά

Την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας «προς ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας τουλάχιστον εκατό ευρώ, στη μισθοδοσία εκάστης/εκάστου στρατιωτικού, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για όλο το χρονικό διάστημα που η τιμή των καυσίμων θα παραμένει σε αυξημένες τιμές», ζήτησε με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Η συνεχιζόμενη αύξηση στην τιμή των καυσίμων έχει φέρει σε απόγνωση τα στελέχη, ειδικά στις περιοχές μακράν των μεγάλων αστικών πόλεων, όπου η μετακίνησή τους από/προς τις μονάδες τους δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από υπηρεσιακά οχήματα, είτε γιατί αυτά δεν υπάρχουν, είτε γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί δραματικά -πεπαλαιωμένα λεωφορεία, υψηλό κόστος συντήρησης και μετακίνησης, ελλείψει προσωπικού κλπ., αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Κε Υπουργέ.

Ως θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε το αίτημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τούτο εκφράστηκε με τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα προς την Ομοσπονδία μας, μετά το κύμα ακρίβειας που, όπως και οι Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, υφίστανται.

Η Συνταγματική υποχρέωση παρουσίας των στρατιωτικών στις Μονάδες τους, με κάθε μέσο και τρόπο και με οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο ή απρόβλεπτο παράγοντα, όπως αντιλαμβάνεστε, σε διαφοροποίηση με κάθε άλλο εργαζόμενο, καθιστά υποχρεωτική, κατά την άποψή μας, και την εκ μέρους σας προσπάθεια απόσβεσης τυχόν απώλειας του εισοδήματος των Ελλήνων στρατιωτικών, προς ικανοποίηση της ως άνω υποχρεωτικότητας, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά.

Η συνεχιζόμενη αύξηση στην τιμή των καυσίμων έχει φέρει σε απόγνωση τα στελέχη, ειδικά στις περιοχές μακράν των μεγάλων αστικών πόλεων, όπου η μετακίνησή τους από/προς τις Μονάδες τους δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από υπηρεσιακά οχήματα, είτε γιατί αυτά δεν υπάρχουν, είτε γιατί τα δρομολόγια έχουν μειωθεί δραματικά - πεπαλαιωμένα λεωφορεία, υψηλό κόστος συντήρησης και μετακίνησης, ελλείψει προσωπικού κλπ.

Η οικονομική ενίσχυση που εξαγγέλθηκε για κάθε πολίτη με κριτήριο το εισόδημά του μεταφράστηκε ως σταγόνα στον ωκεανό. Ελάχιστα χρήματα που επουδενί δεν μπορούν να ισορροπήσουν την απώλεια του εισοδήματος.

Κατόπιν τούτων, θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας εκ μέρους σας, προς ενίσχυση των στελεχών – υφισταμένων σας, με χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας τουλάχιστον εκατό (100) ευρώ, στη μισθοδοσία μιας/ενός εκάστης/εκάστου στρατιωτικού, με επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και για όλο το χρονικό διάστημα που η τιμή των καυσίμων θα παραμένει σε αυξημένες τιμές.

Κε Υπουργέ.

Μην μας απαντήσετε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί είναι εκτός του πεδίου των οικονομικών αρμοδιοτήτων σας και ευχερειών σας. Το θέμα είναι πρωτίστως εάν θέλετε να το κάνετε και όχι εάν μπορείτε. Εάν πραγματικά το θελήσετε, τότε πραγματικά θα βρείτε και τον τρόπο να το κάνετε.

Ήδη μας οφείλετε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τις δεκάδες χιλιάδες ώρες δεδουλευμένης νυκτερινής εργασίας μας και καθημερινώς μάς γνωρίζετε, μέσω των βουλευτών που σας έχουν βομβαρδίσει με ερωτήσεις προς τούτο και μας στηρίζουν, ότι η αποζημίωση της νυκτερινής μας εργασίας είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών, όταν το Υπουργείο Οικονομικών μας/σας γνωρίζει ότι δεν έχετε αποστείλει (εσείς λέει το Υπουργείο Οικονομικών ότι δεν το έχετε κάνει) σχέδιο της κοινής υπουργικής απόφασης που απαιτείται. Σήμερα κιόλας υλοποιήστε το αίτημά μας. Το κόστος για εσάς είναι ελάχιστο. Το ώφελος για εμάς είναι μέγιστο.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Το θεατρο σκιων νδ ,αε θα επανεξετασει το αιτημα,οπως και αλλα και θα το παραπεμψει οπως κανει παντα στο υπουργειο οικονομικων.Αποτελεσμα;Τα κρυα γαργαρα νερα του νιαγαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν είναι δικό μου θέμα, αρμόδιο το υπουργείο οικονομικών........
  Χαχαχαχαχαχαχαχα
  Και μην με ενοχλείτε και πολύ.....
  Χαχαχαχαχαχαχα
  Περιπλανώμενος θίασος Ν.Δ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ δεν μας πληρώνουν αυτά που δικαιούμαστε θα μας δώσουν 100 ευρώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εσείς στην ΠΟΕΣ βγάλτε μια ανακοίνωση να ενημερώσετε το προσωπικό ότι τρία χρόνια ΝΔ δεν έχει λυθεί κανένα θέμα που αφορά το προσωπικό και ούτε θα λυθεί και αφήστε το μπαλάκι με τα έγγραφα μεταξύ υπουργείων και τις ρωτήσεις βουλευτών ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Τσακλογ λου και Σκυλακάκης απάντησαν ξεκάθαρα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενώ λεφτά χιλιάδες ευρώ για ανακαινίσεις κατοικιών ΣΟΑ ΚΑΑΥ για αδαμάντινους βρίσκονται αμέσως....

  ΑπάντησηΔιαγραφή