ΥΕΘΑ: Έρχεται άμεσα στη Βουλή ν/σ με διατάξεις που απλοποιούν-διευθετούν-επιλύουν ζητήματα στελεχών ΕΔ

ΥΕΘΑ: Έρχεται άμεσα στη Βουλή ν/σ με διατάξεις που απλοποιούν-διευθετούν-επιλύουν ζητήματα στελεχών ΕΔ

Μετά την ολοκλήρωση του Νομοθετικού Έργου για τους Εξοπλισμούς, θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο με αποκλειστικό αντικείμενο διατάξεις που απλοποιούν, διευθετούν και επιλύουν ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Άρθρο Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»

Οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες επιδεινώνονται. Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία οι διαδικασίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συνεχίζονται, οι συναντήσεις σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο εξακολουθούν να γίνονται, το κανάλι επικοινωνίας θα παραμένει και πρέπει να παραμείνει ανοικτό. Επιμένω όμως ότι όλη αυτή η πρωτοβουλία καθίσταται ατελέσφορη όταν συνοδεύεται από συνεχιζόμενες παραβατικές συμπεριφορές της Τουρκίας (όπως λ.χ. οι υπερπτήσεις) που ακυρώνουν το σκοπό της και το πνεύμα της, ήτοι την προσέγγιση των δύο πλευρών. Αν η Τουρκία έχει ειλικρινείς και καλές προθέσεις, θα πρέπει να αλλάξει αυτή της τη συμπεριφορά.

Στο σύγχρονο γεωπολιτικό περιβάλλον, οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν ή να επιδεινώσουν τις σχέσεις μεταξύ δύο χωρών μπορούν να αντιμετωπιστούν διά της διπλωματίας. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι η Τουρκία δεν πρέπει να εγκαταλείψει τη διπλωματία. Είναι γεγονός ότι στα ΜΜΕ καταγράφεται τελευταία έξαρση προκλητικών, επιθετικών και ευθέως προσβλητικών για τη χώρα μας δηλώσεων.

Θεωρώ ωστόσο ότι αυτές οι αντιδράσεις γίνονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση από την κοινή γνώμη της γείτονος Εμείς παρακολουθούμε και παραμένουμε σε εγρήγορση.

Σίγουρα όμως μαρτυρούν και κάποιον εκνευρισμό λόγω των επιτυχημένων κινήσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πεδίο οικοδόμησης και ενίσχυσης των συμμαχιών στην περιοχή, αλλά και λόγω της εντατικής από μέρους μας προσπάθειας αναβάθμισης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο των Εξοπλισμών

Προφανώς εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας απτόητοι. Για να έχουμε απτά αποτελέσματα στο πεδίο της διπλωματίας πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι στην Άμυνα γι’ αυτό και από τον Ιούλιο του 2019 εργαζόμαστε καθημερινά σκληρά για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι’ αυτό λύσαμε σειρά προβλημάτων που χρόνιζαν όπως οι συμβάσεις η εν συνεχεία υποστήριξης των «Μιράζ 2000-5», των C-130, των C-27 και των ΝΗ-90. Γι’ αυτό προχωρούμε στην αναβάθμιση 82 μαχητικών F-16 στην εκδοχή “Viper”, προμηθευόμαστε τα 24 υπερσύγχρονα μαχητικά “Rafale” και παράλληλα 3+1 ψηφιακές φρεγάτες “Belh@rra” καθως και τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Romeo και συνεχίζουμε. Στους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση για τις κορβέτες, προχωρούν οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της μέσης ζωής των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και βάζουμε τις βάσεις για την αναβάθμιση των F-16 Block 50, αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων που έχει ανάγκη ο Ελληνικός Στρατός.

Σε αυτό το ολοκληρωμένο, προτεραιοποιημένο και κοστολογημένο σχέδιο εντάσσονται και οι πρόνοιες για το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε κατά την παραλαβή των “Rafale” σειρά φοροελαφρύνσεων, κάτι που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για το προσωπικό. Τα στελέχη θα διαπιστώσουν άμεσα το οικονομικό όφελος από αυτές τις φορολογικές απαλλαγές στο ατομικό τους εισόδημα.

Μετά την ολοκλήρωση του Νομοθετικού Έργου για τους Εξοπλισμούς, θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή νομοσχέδιο με αποκλειστικό αντικείμενο διατάξεις που απλοποιούν, διευθετούν και επιλύουν ζητήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα είναι η δεύτερη κύρια παρέμβασή μας για το προσωπικό, μετά την αύξηση των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές και στις σχολές υπαξιωματικών και στους τρεις Κλάδους, αλλά και τις 15 χιλιάδες προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών σε βάθος πενταετίας.

Πρέπει να επισημάνω επίσης, ότι προτάσσουμε την ενεργή Αμυντική Διπλωματία, έχοντας πετύχει τη δημιουργία και ενίσχυση ισχυρού πλέγματος συμμαχιών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για επαύξηση της εθνικής μας ισχύος και καθιστώντας τη χώρα μας πλέον βασικό πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή μας. Αυτό το πράττουμε διότι θέλουμε καλές σχέσεις και συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας με όλες τις χώρες της περιοχής με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινές αρχές, αξίες και παράδοση. Διότι έτσι θα εξασφαλίσουμε ασφάλεια και ευημερία για τους λαούς μας.

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

 1. Κουράσατε. Λύστε επιτέλους το βαθμολογικό μας. Έπρεπε να είμαστε Ταγματάρχες. Μας έχουν περάσει ακόμα και οι εθελόντριες. Τι μπανάνα είναι αυτή ρε φίλε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μανία με τις εθελόντριες που έχει ο λοχαγός. Δεν κοιτάς που μπήκες με δυο τενεκέδες τυρί στο στράτευμα θέλεις κ να γίνεις ταγματάρχης. γράψε πρώτα χρόνο διοικήσεως κ τα λέμε

   Διαγραφή
  2. Γρηγορα αποσπαση σε hot spot μεταναστων.Ακους εκει.....

   Διαγραφή
 2. Οτι και να ταξετε,οτι και να δωσετε οι Ελληνες και οι Ελληνιδες Στρατιωτικοι και οι οικογενειες τους,με την ψηφο τους στις επομενες εκλογες θα σας στειλουν στον αγυριστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να φέρεις ποιους;;;
   Του ακροαριστερους που βλέπουν στολή και βγάζουν σπυριά και θα το ρισκάρουν με την Τουρκία; ;;;
   Αν εσύ είσαι Ε.Ε. γράψε μου....για αντιρρησία σε κόβω.

   Διαγραφή
 3. Αφού τακτοποιήσατε τα θέματα των αποστράτων σειρά παίρνουν πλέον και τα στελέχη. Μπράβο κ υπουργέ σας συγχαίρω και πιστεύω από μεγάλη μερίδα συναδέλφων ότι στις επερχόμενες εκλογές θα σας αποδοθούν τα εύσημα που σας αναλογούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα κύριε. Μαύρο στους εθνοκάπηλους απατεώνες που νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν κατάμουτρα.

   Διαγραφή
 4. Υπομονή και όλα θα τακτοποιηθούν…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κουραστήκαμε με τα ίδια και τα ίδια……

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα θα θα...
  Ο "αναρμοδιος", ισχυρίζεται οτι δηθεν θα πραξει ενα σωρο..
  Αχαχαχα.
  Τους τιτανομεγιστους πουθεναδες του υποικ τους ρωτησατε;;;;;;
  Αχαχαχα
  Εκλογες θα λετε και θα κλαίτε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Υπομονή και τίποτε άλλο, ο καιρός πλησιάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η χωρα ερμαιο της εγκληματικοτητας.Η ακριβεια στα υψη.Τα μικρομαγαζα κλεινουν το ενα μετα το αλλο.Το Στρατευμα υπηρετης λαθρομεταναστων.Και υπαρχουν καποιοι που δινουν ευσημα στο αποκομμα που κυβερνα.Ειστε σε αλλο κοσμο.Τρεχατε να φιλησετε τα ποδια του υπουργου τωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανατριχιαστικό........
  Πω πω πω τι ενδιαφέρον είναι αυτό ρε υπουργαρα μας?????
  Χαχαχαχαχαχαχαχα
  Πες αλεύρι.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν είναι απλά ανίκανος, άχρηστος και άσχετος, είναι πολύ επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας και τις ΕΔ. Απλά κάντε μας την χάρη και άντε στον αγύριστο, αποδείξατε και εσείς την ανικανότητα σας και ότι και εσείς υποκλεψατε την ψήφο με παρόμοιες αλητείες όπως και οι ψήφιζανεαλήτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή