Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία-Ο Αντγος Λ. Τζούμης αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία-Ο Αντγος Λ. Τζούμης αναλύει όλα τα πιθανά σενάρια (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ χθες (24/02/2022) και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» ο αναλυτής και Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Λάμπρος Τζούμης ανέφερε ότι είμαστε στη φάση της προπαρασκευής, δηλαδή προσβολές σε ζωτικούς στόχους, συστήματα αεράμυνας, άρματα, τηλεπικοινωνίες. Οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν κάποια σημαντικά αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίσταση. Στη συνέχεια θα δούμε εισβολή με άρματα και μηχανοκίνητο πεζικό.

Υπάρχουν τα εξής σενάρια σχετικά με το που θα φτάσουν οι Ρώσοι:

Η Ρωσία να προωθήσει δυνάμεις στις αυτονομηθείσες περιοχές δηλ. το Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Επέκταση των ορίων των αποσχισθεισών περιοχών και ομογενοποίηση με τα υπάρχοντα διοικητικά – γεωγραφικά όρια. Στη (φωτο 1) με μπλε χρώμα φαίνονται τα όρια των περιοχών που έχουν αποσχισθεί και με σκούρο γκρι τα διοικητικά όρια. Σε μια τέτοια περίπτωση θα καταληφθεί η Μαριούπολη στην οποία διαβιεί η ελληνική ομογένεια. Υπόψη ότι οι περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ είναι πλούσιες σε μεταλλεύματα (κυρίως σίδηρο), ελέγχονται από αυτονομιστές αλλά η διακίνηση και εκμετάλλευση γίνεται από το λιμάνι της Μαριούπολης που είναι υπό ουκρανική διοίκηση. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από τη διοικητική ομογενοποίηση των ορίων θα υπάρξει και οικονομική.

Σύμφωνα με άλλο σενάριο η Ρωσία θα καταλάβει όλη την παραλιακή ζώνη από Μαριούπολη μέχρι την Κριμαία που έχει προσαρτήσει από το 2014 για να ενώσει αυτές τις δυο περιοχές (φωτο 2). Να λάβουμε υπόψη ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο καθόσον έχει κατασκευαστεί γέφυρα (φωτο 3) μήκους 19 Km στο στενό του ΚΕΡΤΣ από τo 2018 και γίνεται η διακίνηση υλικών και προσωπικού από την Ρωσία στην Κριμαία.

Σε ακραίο σενάριο οι Ρώσοι να φτάσουν στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας μέχρι το ποταμό Δνείπερο (φωτο 4) που χωρίζει τη χώρα στη μέση. Επισημαίνεται το νότιο τμήμα καθόσον στα Βόρεια επί του ποταμού βρίσκεται το Κίεβο και μια ρωσική ενέργεια στην ουκρανική πρωτεύουσα με 3 εκατ. αμάχους εκτιμάται ως απίθανη. Για να συμβεί το τελευταίο σενάριο θα πρέπει να υπάρξει στρατιωτική αντίδραση μεγάλης κλίμακας από την Ουκρανία, περίπτωση που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια