Στρατιωτικές Σχολές: Τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν στην εισαγωγή των υποψηφίων (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Στρατιωτικές Σχολές: Τα λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν στην εισαγωγή των υποψηφίων (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ένας χρόνος πέρασε μετά την καταστροφική επιλογή για τον ορισμό Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ), η οποία λόγω λανθασμένων επιλογών των αρμοδίων, άφησε 143 και πλέον κενές θέσεις (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στις σχολές με την Σχολή Ευελπίδων να είναι η μεγάλη χαμένη με πάνω από 115 κενές θέσεις.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη μείωση (πάνω από 30%) του αριθμού των εισακτέων από το 2013 και μετά δημιούργησε και δημιουργεί μεγάλες αρρυθμίες στις ΕΔ, με το ΥΠΕΘΑ να πανηγυρίζει πέρσι για την μεγάλη αύξηση (στα χαρτιά) των εισακτέων η οποία αποδείχτηκε απλώς ΥΠΟΣΧΕΣΗ και στην ουσία οι εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας έμειναν απλά ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ.

Το αποτέλεσμα ήταν πολλές κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές (ιδίως του Στρατού Ξηράς), διακριτική μεταχείριση για τους νέους σπουδαστές με τον φόβο μην φύγουν καθόσον οι κενές θέσεις δεν μπορούσαν να καλυφθούν λόγω της ΕΒΕ και αλλά ευτράπελα τα οποία επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η νέα προκήρυξη για την εισαγωγή έχει εκδοθεί και βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Η υπόψη προκήρυξη δεν καθορίζει τον αριθμό των εισακτέων ενημερώνοντας τους υποψηφίους ότι ο αριθμός θα καθοριστεί με νεότερη προκήρυξη.

Ελπίζοντας ότι στο Υπουργείο και τα Γενικά Επιτελεία έχουν κατανοήσει τα λάθη τους επισημαίνουμε τι πρέπει να γίνει για να μην γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές:

1. Ο αριθμός των θέσεων που θα προκηρυχθούν να περιλαμβάνει (τουλάχιστον) και τα κενά που δημιουργήθηκαν το 2021 λόγω της ΕΒΕ.

2. Οι υποψήφιοι/ες που διεκδικούν το 10% των θέσεων (υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών) να ενταχθούν σε κοινή επετηρίδα-σειρά, απαλείφοντας την διάκριση παλαιό και νέο σύστημα, καθόσον έμειναν εκτός Σχολών παιδιά με βαθμολογίες πολύ πάνω της ΕΒΕ. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις υποψηφίων με 15.000 και πλέον μόρια, που έμειναν εκτός εξαιτίας αυτής διάκρισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020 οπότε και υπήρχε αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για τα παιδιά και τους γονείς με αποτέλεσμα τον ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΟΥΣ και την αδυναμία να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, απλώς γιατί επέλεξαν να διαγωνιστούν με το παλαιό σύστημα. Τα παιδιά αυτά αντιμετώπισαν τις ίδιες δυσκολίες καθόσον από τα τέλη του Φεβρουαρίου 2020 σταμάτησε η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία και στα φροντιστήρια (μην πέφτετε από τα σύννεφα, τα παιδιά πάνε στα φροντιστήρια, ιδίως στις τάξεις του Λυκείου…), λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Επιπλέον οι υποψήφιοι του παλαιού συστήματος δεν έτυχαν ΚΑΜΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗΣ της εξεταστέας ύλης όπως οι υποψήφιοι του νέου συστήματος και αυτό που απέμεινε ήταν η ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2019.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ο χρόνος που πέρασε (και ήταν αρκετός) να λειτουργήσει ευεργετικά για το όφελος των Στρατιωτικών Σχολών και των ΕΔ γενικότερα με το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία να κάνουν αυτό που πρέπει αφήνοντας στην άκρη αγκυλώσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια