Τελετή παράδοσης - παραλαβής Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Τελετή παράδοσης - παραλαβής Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος (ΦΩΤΟ)

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου 2022, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη, στο νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος Μάνταλος και ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην τελετή παρέστησαν, o Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Νικόλαος Μανωλάκος, ο Βουλευτής Δημήτριος Καιρίδης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης, ο Βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης ως εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου, ο Βουλευτής Εμμανουήλ Συντυχάκης ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε., ο Βουλευτής Βασίλειος Γραμμένος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο Βουλευτής Ιωάννης Μπαϊρακτάρης ως εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος – Μάριος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαμπλένης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Διοικητής Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Βασιλείου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Ακολούθησε υποστολή σημαίας με το έμβλημα του ΠΣ και παράδοση αυτής στον απερχόμενο Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη και στη συνέχεια έπαρση νέας σημαίας με το έμβλημα του ΠΣ.

Το μετάλλιο Αρχηγίας στο νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Αλέξιο Ράπανο απένειμε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Μετά την λήξη της τελετής επιδόθηκαν αναμνηστικά δώρα στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια