Ο Πούτιν κυκλώνει την Ουκρανία-Εισβολή από τρία σημεία-Βομβαρδισμοί και εκρήξεις (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πούτιν κυκλώνει την Ουκρανία-Εισβολή από τρία σημεία-Βομβαρδισμοί και εκρήξεις (ΧΑΡΤΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη είναι η επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία από τρία μέτωπα στην Ουκρανία μετά την διαταγή του Βλαντίμιρ Πούτιν για την «αποστρατικοποίηση» της χώρας.

Η εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε διεθνή κατακραυγή και απειλές για περαιτέρω «σφοδρές κυρώσεις» από τη Δύση, με τις αγορές να κατρακυλούν ανά την υφήλιο.

Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τα χαράματα σε στόχους στη χώρα και στο Κίεβο με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας να καλεί τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια και τη συνοριοφυλακή να δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από πέντε περιοχές, περιλαμβανομένης της Λευκορωσίας στα βόρεια και της Κριμαίας στα νότια.

Όπως διακρίνεται σε χάρτη του BNO οι ρωσικές δυνάμεις - υποβοηθούμενες στα βόρεια και από τη Λευκορωσία, όπως καταγγέλλει η ουκρανική συνοριοφυλακή - επιτέθηκαν μέχρι στιγμής σε 30 περιοχές της Ουκρανίας.

8 νεκροί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Βομβαρδισμοί αναφέρονται σ' όλη τη χώρα, εκρήξεις και επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην πρωτεύουσα, την Οδησσό, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο.

Το Reuters μετέδωσε ότι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, σύμφωνα με το Reuters. Νωρίτερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν κι ένα τραυματία στο Μπρόβαρι της επαρχίας του Κιέβου.

Σύμφωνα με τον Guardian, βίντεο δείχνει ρωσικούς πυραύλους να έχουν πλήξει πληθυσμιακά κέντρα σε μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, παρά τους ισχυρισμούς του ρωσικού στρατού ότι στοχεύει μόνο στρατιωτικές υποδομές, γράφει ο Guardian.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια