ΠΟΑΣΑ προς ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ: Φορολόγηση αναδρομικών εξόφληση σε 48 δόσεις με επιτόκιο 6% «καθαρός εμπαιγμός»


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Μενάνδρου 54 Τ.Κ. 104 31, ΑΘΗΝΑ
Διεύθυνση Αλληλογραφίας: Μεσογείων 96 Τ.Κ. 115 27 ΑΘΗΝΑ
Ε-mail:poaasa@yαhoo.gr
Ιστοσελίδα: www.poaasa.gr
Τηλέφωνο : 210-5249884

Αθήνα, 31/1/2022

ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Οικονομικών κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
Α) Τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη
Β) κ. Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων, κ Αρχηγούς κομμάτων και Βουλευτές
Γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Φορολόγηση αναδρομικών –εξόφληση σε 48 δόσεις με επιτόκιο 6 % «καθαρός εμπαιγμός»

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρωθυπουργέ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 29/1/2022 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως η φορολόγηση των ληφθέντων αναδρομικών μας και η εξόφλησή της γίνει σε διάστημα 48 δόσεων με επιτόκιο 6%.

Δεν τόλμησε να περάσει σχετική διάταξη στη βουλή γιατί προφανώς αυτό θα δημιουργούσε αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση καθώς επίσης και από τους συνταξιούχους.

Προφανώς θεωρεί η Κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι «οφείλουμε» στην εφορία και με αυτό τον τρόπο αποφασίζει να «ξεχρεώσουμε».

Εμείς ως Ομοσπονδία είχαμε ζητήσει τη μη φορολόγηση των αναδρομικών μας καθόσον αυτά τα πήραμε και κουτσουρεμένα και χωρίς τόκο. Σημειωτέο ότι η φορολόγηση ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 33 % και αν υπολογιστεί ότι σε βάθος 4ετίας η αποπληρωμή της εφορίας, που θα ανέλθει στο 24% (4 x 6% = 24) τότε τα αναδρομικά που πήραμε δεν αντιστοιχούν παρά μόνο στο 40% περίπου των δικαιωμένων.

Κατόπιν των ανωτέρω αναρωτιόμαστε:

1. Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις εκ δοθείσες δικαστικές αποφάσεις;

2. Είναι ή δεν είναι καθαρός εμπαιγμός η απόφασή της αυτή;

3. Οι Βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι έχουν γίνει κοινωνοί των θέσεών μας και οι οποίοι έχουν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματός μας, ποια θέση θα πάρουν;

Πάντως εμείς ως Ομοσπονδία δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα ο οποίος αφορά την αφορολόγητη λήψη του συνόλου των αναδρομικών μας, αναδρομικά τα οποία ανάγονται σε ολόκληρη τη μνημονιακή δεκαετία, η λήψη των οποίων θα μας δικαιώσει ηθικά και θα απαλύνει στο μέτρο του δυνατού την οικονομική εξαθλίωσή μας.

Παράλληλα θα αναδείξουμε για ακόμη μία φορά το υπεύθυνο πρόσωπό μας, συζητώντας με τους κυβερνώντες, προβάλλοντας σοβαρά επιχειρήματα και υποδεικνύοντας τρόπους επίλυσης των δίκαιων αιτημάτων μας τα οποία στη προκειμένη περίπτωση πέραν της μη φορολόγησης των αναδρομικών μας αφορούν:

1. Λήψη του συνόλου των αναδρομικών (44 μήνες)

2. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

3. Οριστική εξάλειψη της «προσωπικής διαφοράς» στις λαμβανόμενες συντάξεις.

Σε όλα τα παραπάνω είμαστε μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις προκειμένου οι φωνή μας γίνει πιο δυνατή και να πετύχουμε την υλοποίησή τους.

Με εκτίμηση

O O
Γεν. Γραμματέας Πρόεδρος
ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

 1. Καλά τα λέτε εσείς, αλλά ποιος σας ακούει;;;; Εδώ ισχύει η παροιμία: " Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι....". ΚαλΗμέρα σας και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξαναψηφηστε το ανθελληνικο τσιρκο της νδ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μπλόφα είναι μιας δήθεν ειδικής διευκόλυνσης. Δεν ενεργοποιήθηκε τίποτα καινούργιο καμία ειδική ρύθμιση, υπάρχει εδώ και χρόνια η πάγια ρύθμιση (Ρ7) με την οποία μπορείς να ρυθμίσεις τις οφειλές σου με δόσεις εντόκως. Επίσης λόγω του περιορισμού της ελάχιστης δόσης στα 30€ καθώς και άλλων κριτηρίων, οι δόσεις είναι πολύ λιγότερες και πάντα έντοκες. Όπως έγραψα και σε άλλο αντίστοιχο σχόλιο μου ενταύθα, ωμή και προσβλητική είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κί οί κ.κ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ..Θά συγκινηθούν τα μάλα..................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εσείς κ της ΠΟΑΣΑ που είστε τόσο καιρό φοφηθηκατε ότι θα σας πουν κακά παιδιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε ένα χρόνο εκλογές. Πράξτε τα δέοντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ είπες, σε πολύ λιγότερο.ΚΑΜΜΙΑ κυβέρνηση της νουδούλας δεν μπόρεσε να εξαντλήσει όλη την 4ετία τα τελευταία 20 χρόνια.

   Διαγραφή
 7. Η Ν.Δ. δέν θά ξαναδεί εξουσία ποτέ ξανά.Θέλει ο Κούλης να φτειάξει δικό του κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή