ΥΕΘΑ: Έρχονται αυξήσεις ΕΠΟΠ & Εισακτέων Στρκων Σχολών με παρεμβάσεις σταδιοδρομικής φύσεως που επεξεργαζόμαστε και θα φέρουμε προς ψήφιση (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΕΘΑ: Έρχονται αυξήσεις ΕΠΟΠ & Εισακτέων Στρκων Σχολών με παρεμβάσεις σταδιοδρομικής φύσεως που επεξεργαζόμαστε και θα φέρουμε προς ψήφιση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, την ακόλουθη τοποθέτηση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβερνήσεως, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιστεύσεως και 84 Βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνως προς τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής

Είπε μεταξύ άλλων:

«Στον τομέα της Εθνικής Άμυνας αναλάβαμε εδώ και δυο χρόνια μεγάλες ευθύνες και βγάλαμε πολλή -θα ήθελα να πιστεύω- δουλειά. Κινηθήκαμε, όπως ξέρετε κι έχω πει, σε δυο άξονες.

Πρώτον, αναβάθμιση της συνολικής αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων σε μέσα, μέσα από την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχόντων ή την πρόσθεση νέων, και σε προσωπικό, με τις αυξήσεις των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών, με τις αυξήσεις των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές και των τριών Κλάδων, με παρεμβάσεις σταδιοδρομικής φύσεως, τις οποίες επεξεργαζόμαστε και θα φέρουμε σύντομα προς ψήφιση στην Βουλή. Ακόμα και με αυτή την τελευταία παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την απαλλαγή από κάθε φορολόγηση των επιδομάτων επικινδυνότητας, που θα φανεί ως απτό οικονομικό όφελος σε πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σύντομα, με την επιστροφή φόρου που θα λάβουν σε λίγο. Κι αποδεικνύει έμπρακτα και την μέριμνα της Κυβέρνησης για το προσωπικό. Αυτός ήταν ο πρώτος άξονας.

Ο άλλος ήταν η οικοδόμηση κι η ενίσχυση των συμμαχιών και των στρατηγικών σχέσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μέσω της αμυντικής συνεργασίας με μέσο, διότι η Εξωτερική Πολιτική δεν παράγει ως γνωστόν το υπουργείο Άμυνας. Κατ’ εξοχήν παράγοντες άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής είναι ο Πρωθυπουργός και βέβαια ο Υπουργός Εξωτερικών. Συμβάλλουμε όμως κι εμείς κατά τρόπο καταλυτικό θα έλεγα, διότι όλες αυτές οι συμμαχίες που οικοδομήσαμε αναβαθμίζονται σε μια νέα διάσταση μέσω συνθηκών στην αμυντική συνεργασία με Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών, μέσω της εντατικής προσέγγισης με Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών, είτε μέσω συνεργειών στην αμυντική βιομηχανία. Πάντα όμως στη βάση του κεντρικού σχεδίου που έχουμε εκπονήσει, έχουμε υποβάλει στον Πρωθυπουργό. Αυτός το ενέκρινε. Έδωσε την εντολή κι εμείς το εφαρμόζουμε.

Παράλληλα, συμβάλαμε στις μεγάλες δοκιμασίες της χώρας. Παλιότερα στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, αλλά πάντα στη φύλαξη και την επιτήρηση των συνόρων. Στην αντιμετώπιση της πανδημίας, εισφέραμε σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία και προσωπικό, συμβάλαμε καταλυτικά, ίσως αποφασιστικά, στη συνολική εμβολιαστική προσπάθεια με στελέχη. Στις αεροδιακομιδές, χιλιάδες ώρες πτήσεις και χιλιάδες ευνοηθέντες δοκιμαζόμενοι συμπολίτες που έπρεπε να μεταφερθούν με τα ελικόπτερα, τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς. Αρωγή αυτών που δοκιμάστηκαν σε φυσικές καταστροφές. Είναι γνωστά.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να μην αισθάνομαι σε αυτή τη συζήτηση, κατά την κρίση αυτά που μας μέμφονται οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ούτε αναποτελεσματικός, ούτε επικίνδυνος στη βάση αυτού του έργου και με αυτό το έργο που συνεχίζεται. Γιατί δεν ήταν αναποτελεσματική η διαχείριση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ότι μέσα σε ενάμισι χρόνο από την έναρξη των πρώτων συνομιλιών, των προκαταρκτικών, όχι μόνο συμφωνήσαμε αλλά υλοποιήσαμε τη συμφωνία και φτάσαμε σε παράδοση και παραλαβή και ένταξη στις δομές της Πολεμικής Αεροπορίας των έξι πρώτων αεροσκαφών “Rafale”, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου περιμένουμε τα άλλα έξι».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια