Χωρίς φόρους από σήμερα τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Εκδίδεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) - Το είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην ημέρα στο εξής θα δίνεται απαλλαγή στο πτητικό και το καταδυτικό επίδομα που είχε εξαγγείλει κατά την τελετή παραλαβής των Rafale στην Τανάγρα.

Πιο συγκεκριμένα η ΠΝΠ περιλαμβάνει την «απαλλαγή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας με τη μορφή πτητικού επιδόματος και λοιπών αντίστοιχων επιδομάτων, καθώς και ειδικής αποζημίωσης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. για αεροδιακομιδές κατά ποσοστό 100% από τον φόρο εισοδήματος».

Την ανακοίνωση είχε κάνει ο πρωθυπουργός στην Τανάγρα κατά την τελετή παραλαβής των νέων αεροσκαφών Rafale τονίζοντας πως τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας απαλλάσσονται από κάθε φόρο: «επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν. Για αυτό και σήμερα από εδώ από την Τανάγρα θέλω να ανακοινώσω μία σοβαρή ανταπόδοση της πατρίδας μας στο μεγάλο έργο που υπηρετούν. Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία, απαλλάσσονται από κάθε φόρο».

Επιπλέον εξειδικεύοντας υπογράμμιζε: «Το μέτρο αυτό αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις πρωτίστως, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Και θα ισχύει και για τις αποζημιώσεις των στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληγε: «είναι η ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της πολιτείας για εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια. Τους αξιωματικούς ή υπαξιωματικούς οπλίτες των τριών όπλων και των σωμάτων ασφαλείας. Αλλά και τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής, τους αεροδιασώστες γιατρούς και νοσηλευτές. Όπως και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που δίνουν τη μάχη της υγείας σε κάθε απομακρυσμένο τόπο».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Την απαλλαγη για μερικους υψους 64.000.000 ευρω ετησιως στα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα που αφορούν πτήσεις, επιχειρήσεις αλεξιπτωτιστών, τις επιχειρήσεις των υποβρυχίων μας, τις υποβρύχιες καταστροφές και την ναρκαλιεία την επιβαρρυνονται οι περισσοτεροι και μενει κληρονομια ΧΡΕΟΥΣ στους πιτσιρικαδες του Χειρ Αφων που ο Πρωθυπουργος εκανε την γνωστη αναρτηση.Σε κατασταση οικονομκης δυσπραγιας που υποφερει η κοινωνια δεν προειχε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄΄Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ΄΄ ελάχιστη έκφραση της πολιτείας ΚΑΙ-στα στελέχη της Εφεδρείας!!!....Δυστυχώς εδώ όμως δεν έκανε το ίδιο {αν και έγινε αρχική παρακράτηση φόρου 20%} στα κλεμμένα και οφειλόμενα αναδρομικά του 11 μηνου 2015-16{Ν.4093/12} στους βετεράνους απόστρατους που φορολογήθηκαν με το παγκόσμιο ρεκόρ φορολογικού συντελεστή - σε ορισμένες περιπτώσεις και πάνω από 40% του ποσού των εισπραχθέντων αναδρομικών! - Το 20% φόρος μάλλον ήταν αμελητέος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή