Ελληνικός Στρατός: Ποια είναι τα οχήματα που επιχείρησαν στην Αττική Οδό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ελληνικός Στρατός: Ποια είναι τα οχήματα που επιχείρησαν στην Αττική Οδό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρέμβαση του Ελληνικού Στρατού έληξε το μαρτύριο του απεγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων από την Αττική Οδό που έκλεισε λόγω της χιονόπτωσης της Δευτέρας. Ποια οχήματα, όμως, χρησιμοποίησαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση;

Με σκηνικό γενικής επιστράτευσης έμοιαζε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής Οδού τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς ο Στρατός ήταν εκείνος που ανέλαβε να βοηθήσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς. Εκτός των πρώτων βοηθειών σε άτομα που είχαν άμεση ανάγκη και τους μοιράσματος κουβερτών και φαγητού, οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων και στον καθαρισμό του δρόμου από τον μεγάλο όγκο χιονιού που είχε καλύψει το οδόστρωμα.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, πέρα από τα στρατιωτικά Mercedes G-Wagen (Καναδέζες) και των αειθαλών Stayer που αποτελούν διαχρονικά την πιο αξιόπιστη λύση σε δύσκολες καταστάσεις, για την παροχή βοήθειας επιστρατεύτηκαν και τα σκληροτράχηλα Hummer τύπου HMMWV Μ1025Α2GR (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle).

Τα συγκεκριμένα οχήματα δια χειρός ΕΛΒΟ, εξυπηρετούν πολλαπλές επιχειρησιακές ανάγκες και μπορούν να εξοπλιστούν ακόμη και με πυροβόλα όπλα, ενώ η ύπαρξη τετρακίνησης χαρίζει στο Hummer σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης σε κάθε έδαφος.

Το αμάξωμα μήκους 4,83 μέτρων έχει βάρος που ξεπερνά τους 4,5 τόνους και μπορεί να περάσει υδάτινα εμπόδια άνω του 1,5 μέτρου. Επίσης, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 88 χλμ./ώρα και η αυτονομία κίνησής του μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες διασκευές που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΒΟ στα αμερικάνικα Hummer θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο με τα στρατιωτικά Hummer να μπαίνουν στην Αττική Οδό

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΠΡΌΤΑΣΗ
    Ο κ. ΥΕΘΑ ο Μαρμαράς ο κ. Παναγιωτόπουλος Να ς ζητήσει αποζημιώσεις από την Εταιρία ΑΤΤΙΚΉ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τους Αξιωματικους, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες και για τα καύσιμα και για την ξηρά τροφή και να αποζημιωθεί όλο το προσωπικο που συμμετείχε...
    Κ. Αρχηγέ κ. Φλώρο να το απαιτήσεις. Ήταν σέ ιδιωτικό δρόμο. Οι πολίτες ιδιοκτήτες των οχημάτων θα αποζημιωθούν...
    Γιατί ΟΧΙ οι Αξιωματικοί και οι Φαντάροι; Αλλιώς θα είστε άδικοι!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχαχα μάλλον ζεις σε άλλο κράτος θα ζητήσει λεφτά από τα αφεντικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή