Τελετή Εγκαινίων Νέων Εγκαταστάσεων Πεδίου Βολής «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετή Εγκαινίων Νέων Εγκαταστάσεων Πεδίου Βολής «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα, παρευρέθη στην τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πεδίου Βολής (ΠΒ) «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» στην Νέα Πέραμο Αττικής.

Σκοπός της δημιουργίας των νέων εγκαταστάσεων είναι η επαύξηση των επιχειρησιακών δεξιοτήτων του προσωπικού των Μονάδων που εκτελούν Ειδικές Επιχειρήσεις, βελτιώνοντας με χρήση νέων εκπαιδευτικών μεθόδων τους τρόπους εμπλοκής σε διαφορετικά σενάρια επιχειρήσεων.

Οι αναβαθμισμένες εκπαιδευτικές δυνατότητες του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» εξυπηρετούν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) καθώς και Μονάδων των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων υπηρεσιών στην χρήση ατομικού και ομαδικού φορητού οπλισμού, όπως και στην εφαρμογή τεχνικών και τακτικών μάχης μικρών κλιμακίων. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν Πεδία Βολής ελαττωμένης απόστασης, εγκαταστάσεις καταστροφών αστικού περιβάλλοντος, εκκαθάρισης οικοδομικού συγκροτήματος, συμπλέγματος σηράγγων ανοικτού και κλειστού τύπου και εκκαθάρισης υπόγειων, καθώς και πύργος Fast Rope και καταρρίχησης.

Μετά την τελετή εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των δυνατοτήτων τμημάτων της ΔΕΠ στις επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους και στην εκτέλεση βολών μάχης ταχείας αντίδρασης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και επεσήμανε την αξία του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» ως σύγχρονου πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου για την εκπαίδευση των Μονάδων της ΔΕΠ με σκοπό την επαύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων, και τόνισε ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης για την εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων και ξένων χωρών. Επίσης ανέφερε ότι σχεδιάζεται η επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων με την δημιουργία στο άμεσο μέλλον επιπρόσθετων εγκαταστάσεων.

Τέλος, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων με την καθημερινή και επίπονη εκπαίδευση σε εγκαταστάσεις όπως αυτή του ΠΒ «ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ» αναβαθμίζουν διαρκώς το ήδη υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, επιβεβαιώνοντας τον αποτρεπτικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στην περίοδο της ειρήνης και την ικανότητά τους στην εκτέλεση επιχειρήσεων.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ωραία και πολύ χρήσιμα τα ΠΒ και οι χώροι ασκήσεων που έπρεπε να υπάρχουν δεκαετίες πριν. Ωραία και "τρέντυ" τα "κουλ" εγκαίνια, τα ψαλίδια, οι κορδέλες, οι παπαρδέλες, οι παλαμακιστες, γενικά οι κλακαδοροι, αλλά με την υγειονομική περίθαλψη τι γίνεται παιδιά; Ακόμα θα αγοράζουμε με δική μας δαπάνη τα φάρμακα, θα πληρώνουμε επισκέψεις σε γιατρούς "συμβεβλημένους"; Σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ΔΥ είμαστε πολίτες Β' και Γ' και Δ' κατηγορίας; Εντάξει ο προηγούμενος υφεθα ήταν ακατάλληλος για τα σοβαρά καθήκοντα που του εμπιστεύθηκε ο κος ΠΘ, με εσάς ς τι γίνεται κε Χαρδαλιά; Μήπως να το κοιτάξουμε λίγο, γνωρίζοντας και την ευαισθησία που σας διακρίνει μια και χρόνια ασχοληθηκατε με τα κοινά του Βύρωνα και έχετε αφήσει σοβαρό έργο. Παρακαλώ πολύ κε υφεθα ασχοληθείτε με την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια και προφανώς έρχονται και εκλογές και αυτό θα είναι το μόνο που θα μείνει από εσάς, εάν ασχοληθείτε φυσικά. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το παρακάνανε οι ΚΔ με τα αυτολιβανίσματα. Έτσι επακόλουθα δημιουργούνται ανισότητες, περιθωριοποιήσεις και εύλογες ανησυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή