Αυτή είναι η αποζημίωση στελεχών ΕΔ που μετέβησαν στη Σαουδική Αραβία-Δείτε την ΚΥΑ

Αυτή είναι η αποζημίωση στελεχών ΕΔ που μετέβησαν στη Σαουδική Αραβία-Δείτε την ΚΥΑ

Αναρτήθηκε σήμερα (08-12-2021) στη Διαύγεια (ΑΔΑ: Ψ60Φ6-694) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας (με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου) για τον καθορισμό της αποζημίωσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για στρατιωτική αποστολή («IAMD Concept») στη Σαουδική Αραβία (σσ αφορά στην αποστολή μιας Πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας).

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Καθορίζουμε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή «IAMD Concept» ετήσιας διάρκειας, προς ανάπτυξη και επιχειρησιακή, λειτουργική και διοικητική υποστήριξη ελληνικών οπλικών συστημάτων σε ξένο έδαφος, λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού της παρ. 1 του άρθρου 17 (Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού) της υποπαρ. Δ9 (Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας) της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ] για ολόκληρο το διάστημα της συμμετοχής του, ανεξάρτητα των περιορισμών του άρθρου 3 της υποπαρ. Δ9 και των παρεχόμενων διευκολύνσεων από τη χώρα υποδοχής.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό για τα οικονομικά έτη 2021 και 2022 και αναλύεται ως εξής: Για το οικονομικό έτος 2021 οικονομική επιβάρυνση ύψους 590.480 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ του εν λόγω έτους. Για το οικονομικό έτος 2022 οικονομική επιβάρυνση ύψους 3.533.200 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που θα εγγραφούν στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για το έτος αυτό.

Δείτε την σχετική απόφαση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια