Περί τα τέλη Γενάρη οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Ποιος είναι φαβορί για Αρχηγός-Όλο το παρασκήνιο

Περί τα τέλη Γενάρη οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Ποιος είναι φαβορί για Αρχηγός-Όλο το παρασκήνιο

Το Γενάρη οι κρίσεις στην Αστυνομία

Γιάννης Κουρτάκης

Στο παρασκήνιο έχει ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ηγετικές θέσεις στην Αστυνομία ενόψει των κρίσεων. Αυτήν τη στιγμή, η επικρατούσα άποψη της πολιτικής ηγεσίας στην Κατεχάκη, που φαίνεται να υιοθετείται και από το Μαξίμου, κινείται προς την κατεύθυνση των δομικών αλλαγών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, στην περίπτωση που, εκτός του Αρχηγού (Καραμαλάκη), του οποίου τελειώνει η θητεία, αποστρατευθούν και ο Υπαρχηγός (Δασκαλάκης) και ο Επιτελάρχης (Λαγουδάκης), εκ των πραγμάτων θα δρομολογηθούν δομικές αλλαγές. Αν και ακόμη δεν έχουν αρχίσει να γράφονται στα σημειωματάρια τα ονόματα των επόμενων επιτελών της Κατεχάκη, στην περίπτωση αυτή επικρατέστερος για τη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται ότι είναι ο Αντιστράτηγος και νυν Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος,Κωνσταντίνος Σκούμας.

Πρόκειται για έναν αξιωματικό που διαθέτει, εκτός από εμπειρία, και ικανότητες στη διαχείριση κρίσεων, εφόδιο αναγκαίο για τη θέση του Αρχηγού.

Περί τα τέλη Γενάρη αναμένονται οι κρίσεις στην Αστυνομία. Δίπλα σάς έγραψα ότι στην παρούσα φάση όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς δομικές αλλαγές. Αν τελικώς δεν γίνει αυτό και αποφασιστούν περιορισμένης κλίμακας κρίσεις, τότε δεν αποκλείω να δούμε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον σημερινό (εφτάψυχο, όπως αποδείχθηκε) Υπαρχηγό Ανδρέα Δασκαλάκη. Επίσης, κάπου πήρε τ’αυτί μου ότι υπάρχουν εισηγήσεις αναβάθμισης (όχι για Αρχηγό) για τον παλιό υπασπιστή του Πολύδωρα, Σπύρο Σκλάβο.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια