ΓΕΕΦ: Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΕΕΦ: Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ» στο Σταυροβούνι, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι οικογένειες των νέων καταδρομέων, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, και μέλη της επιτροπής, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκη, ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών.

Η απονομή του πράσινου μπερέ για τους καταδρομείς, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονης εκπαίδευσης την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στις Δυνάμεις Καταδρομών. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίηση του ατομικού και λοιπού οπλισμού με τον οποίο είναι εξοπλισμένες οι Μονάδες Καταδρομών, στα αντικείμενα καταστροφών, στη διεξαγωγή καταδρομικών επιχειρήσεων, στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης, καθώς επίσης και σε αντικείμενα ορεινού αγώνα.

Τα πράσινα μπερέ στους 10 πρωτεύσαντες καταδρομείς, απένειμε ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος τίμησε και την ομάδα της Διοίκησης Καταδρομών που έλαβε το αργυρό μετάλλιο στη Διεθνή Άσκηση «CΑΜΒRΙΑΝ PATROL - 2021».

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός της ΕΦ, αφού συνεχάρη τους νέους καταδρομείς για την ολοκλήρωση της πολύπονης εκπαίδευσης τους, ανέφερε ότι πλέον εισέρχονται επίσημα στην οικογένεια των καταδρομέων σε ένα Νησί, το οποίο έχει ποτίσει το χώμα του αίμα ηρώων και ανθρώπων που πάλεψαν για την ελληνικότητα του. Τους προέτρεψε σαν φάρο και παράδειγμα να έχουν τον αγώνα και την θυσία των καταδρομέων μας στις βουνοκορφές του Πενταδακτύλου κατά την Τουρκική εισβολή του 1974.

Στην συνέχεια ο κ. Αρχηγός, ανέφερε ότι πρέπει  να οπλιστούν με θάρρος, πίστη και αφοσίωση στην αποστολή τους, να εκτελέσουν με προθυμία τις εντολές των προϊσταμένων τους και να στηρίζουν τον διπλανό τους, αφού με αυτόν που μαζί ίδρωσαν και πόνεσαν στην εκπαίδευση, είναι αυτός που θα τον καλύψει σαν άλλος «Αθηναίος έφηβος» στο πεδίο της μάχης.

Κλείνοντας ο Αρχηγός της ΕΦ, ευχαρίστησε το Διοικητή και όλα τα στελέχη της Διοίκησης Καταδρομών για την άψογη οργάνωση της όλης τελετής, η οποία δεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού των καταδρομέων και τους ευχήθηκε να έχουν την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κάθε αποστολή τους.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια