Eρχεται το νέο Hellenic Air Force 1 - Πότε προσγειώνεται στην Ελευσίνα το νέο Falcon

Eρχεται το νέο Hellenic Air Force 1 - Πότε προσγειώνεται στην Ελευσίνα το νέο Falcon

Το νέο Falcon θα είναι κατά 30% οικονομικότερο από το Gulf Stream

Αλεξία Τασούλη

To νέο κυβερνητικό αεροσκάφος Falcon 7X, αναμένεται να προσγειωθεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου και να ενταχθεί στην 352 Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων.

Θα είναι το τέταρτο κυβερνητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για τις επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του Υπουργού Εξωτερικών και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το νέο Falcon θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτερες στρατιωτικές πηγές, κατά 30% οικονομικότερο από το Gulf Stream στην πτήση του και θα κοστίζει κατά το ήμισυ στη συντήρησή του. Το νέο Falcon 14 θέσεων, είναι υπερσύγχρονο, με εξοπλισμό της τελευταίας τεχνολογίας στο εσωτερικό και μπορεί να πραγματοποιεί πτήση 6000 μιλίων, δηλαδή περισσότερες από 14 ώρες χωρίς στάση. Θα μπορεί να πραγματοποιεί, για παράδειγμα, απευθείας πτήση για τις ΗΠΑ χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Το νέο κυβερνητικό αεροσκάφος θα το παραλάβουμε από τη Γαλλία και για το λόγο αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή για την εκπαίδευση 3 χειριστών της Ελληνικής Αεροπορίας στο Παρίσι. Η εκπαίδευση αυτή, που διήρκεσε από 3 έως 6 μήνες, πραγματοποιήθηκε με έξοδα της γαλλικής κυβέρνησης.

Έτσι πλέον η Πολεμική μας Αεροπορία θα έχει στη διάθεσή της, 2 Embraer, το ένα τύπου 135BJ Legacy χωρητικότητας 32 θέσεων και το άλλο Εmbraer τύπου 135L 15 θέσεων και το Gulf Stream -V- Athina, τo οποίο η χώρα μας αγόρασε το 2003 για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση ήδη μελετά να πουλήσει το ένα από τα τρία αφού θεωρείται υπερβολικό και ασφαλώς δαπανηρό η Ελλάδα, να διαθέτει και να συντηρεί τέσσερα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Το Gulf Stream είναι αυτό που αναμένεται να βγει προς πώληση χωρίς όμως ακόμη να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις αν και το γεγονός ότι πέρυσι το μισό χρόνο ήταν για συντήρηση, λέει πολλά για τις επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Το νέο κυβερνητικό αεροσκάφος πάντως, το Falcon, θα είναι έτοιμο για χρήση σχεδόν άμεσα από την παραλαβή του από την Πολεμική Αεροπορία. Και στις αρχές Νοεμβρίου θα μπορεί να μεταφέρει το πρωθυπουργό σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. ΛΟγω αγορας Rafael μας το εδωσαν ΟΜΩΣ >... ενταχθεί στην 352 Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων . Θα είναι το τέταρτο κυβερνητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας -ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή