Δύο μήνες χωρίς Δκτη το ΝΙΜΤΣ και το ΜΤΣ αδρανεί

Δύο μήνες χωρίς Δκτη το ΝΙΜΤΣ και το ΜΤΣ αδρανεί

Σύμφωνα με χθεσινό (23-10-2021) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ»:

Δύο μήνες χωρίς Διοικητή συνεπλήρωσε το ΝΙΜΤΣ. Παρ’ ότι ελήφθη απόφασις για την τοποθέτηση ιατρού (ωτορινολαρυγγολόγου για την ακρίβεια) ως Διοικητού του μεγάλου αυτού νοσοκομείου, οι ημέρες περνούν και ουδείς έχει εμφανισθεί να παραλάβει.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό διότι -πέρα από όλα τα άλλα- ο ασκών χρέη διοικητού, δεν έχει νομική εξουσιοδότηση για έγκριση δαπανών, παρά μόνον μέχρις ενός συγκεκριμένου ύψους. Ευνόητο είναι ότι με αυτήν την κατάσταση το νοσοκομείο αντιμετωπίζει πληθώρα πρακτικών προβλημάτων πού σε λίγο θα αρχίσουν να επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Το εποπτεύον Μετοχικό Ταμείο Στρατού αδρανεί και ίσως καλύτερα διότι οι παρεμβάσεις του δεν είναι άμοιρες των συνεπειών πού κατατρύχουν το ΝΙΜΤΣ. Το ΜΤΣ όμως λογοδοτεί στο ΓΕΣ, το οποίο είναι ο τελικός υπεύθυνος για την κατάσταση.

Μήπως πρέπει από εκεί να κινηθούν κάποιες διαδικασίες προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα;

Και κάτι τελευταίο, σε λίγες εβδομάδες το ΝΙΜΤΣ θα συμπληρώσει 80 χρόνια από τής ιδρύσεώς του. Χωρίς διοίκηση θα εορτάσει την επέτειο;

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ 23/10/2021 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ ΓΙΑ .....ΕΞΟΔΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγαν δύο διευθυντές και ένας υφεθα αλλά αυτός εκεί...

      Διαγραφή
  2. Μήπως το βλέπουν σαν φιλ'εττο και θέλουν πρώτα να το απαξι'ωσουν και μετά να το πουλήσουν 'οσο -'οσο σε κανέναν όμιλο?Το είχε προσπαθ'ησει και παλαιότερα ο τότε ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ ΥΕΘΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαχρονική η απαξίωση που υφίσταται τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον (βλέπε υπουργείο με την ανάλογη στελέχωση ή υποστελέχωση) αλλά και από το εσωτερικό (βλέπε υπάλληλοι ή και στρατιωτικοί δημόσιοι υπάλληλοι)..

      Διαγραφή
  3. Ποιο ΜΤΣ να λογοδοτήσει για ποιο ΝΙΜΤΣ? Το ΜΤΣ δεν μπορεί να εγκρίνει τα νέα μερίδια για να βγάλει μέρισμα και ΒΟΕΑ, περιμένετε να λύσει και τα προβλήματα του ΝΙΜΤΣ? Αλήθεια τώρα? Βιβλιοθήκη έχει το ΝΙΜΤΣ? Αν όχι, να ζητήσει τίποτα βιβλία από το ΜΤΣ να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του. Ένας ήταν ο Πρόεδρος που πέρασε από το ΜΤΣ τις τελευταίες δεκαετίες και έκανε έργο και ήταν του Οικονομικού. Αυτός με την ακούραστο δάσκαλο έκαναν δουλειά, στα περιθώρια που τους δόθηκαν. Οι άλλοι (πρόεδροι) να' χαμε να λέγαμε, καλά να είναι όλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή