Κοινή Άσκηση της ΜΥΚ Εθνικής Φρουράς με Αμερικανούς Navy SEALS (ΦΩΤΟ)

Κοινή Άσκηση της ΜΥΚ Εθνικής Φρουράς με Αμερικανούς Navy SEALS (ΦΩΤΟ)

Κοινή Άσκηση Ομάδων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και των Αμερικάνικων Navy Seals

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/09/2021) στο λιμάνι Λεμεσού, άσκηση αντιτιθέμενης νηοψίας και ανακατάληψης πλοίου, την οποία παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στην Κύπρο, κα. Judith Garber.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε επί του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ, με την συμμετοχή Ομάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΟΕΕ) της Εθνικής Φρουράς (Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών/ΜΥΚ της Διοίκησης Ναυτικού) και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (US Navy SEALS). Κατά τη διάρκεια της άσκησης, εφαρμόστηκαν τεχνικές διαδικασίες επιβίβασης και κατάληψης των ζωτικών χώρων, καθώς και ανάληψη ελέγχου (Γέφυρα του πλοίου), διαχείριση προσωπικού και εξουδετέρωση απειλής.

Η εν λόγω άσκηση, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης διάρκειας δυο εβδομάδων, μεταξύ των Κυπριακών και Αμερικάνικων ΟΕΕ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και διεξάγεται στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και οι ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν, κατά τη συνεργασία των ΟΕΕ επικεντρωμένες στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, περιλαμβάνουν εκπαίδευση στις διαδικασίες περιπόλων, τακτικές κινήσεις ομάδας σε ανοικτό και κλειστό πεδίο, αντικείμενα ειδικοτήτων, διανοίξεις θυρών, εξουδετερώσεις παγιδευτικών μηχανισμών, καθώς και διαδικασίες διαχείρισης τραυμάτων μάχης. Επιπλέον, θα εξετασθούν αντικείμενα ενδιαφέροντος Ειδικών Επιχειρήσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον, όπως επιβίβαση και έλεγχος (VBSS) σε πλοία και πλατφόρμες, διεισδύσεις δυτών με χρήση σκαφών ειδικών επιχειρήσεων, προσβολές παράκτιων στόχων και απαγκιστρώσεις ομάδων από την ακτή.

Αντικειμενικός σκοπός της συνεκπαίδευσης είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της διαλειτουργικότητας και συνέργειας, η απόκτηση ενιαίου πνεύματος συνεργασίας και κοινών τεχνικών και τακτικών διαδικασιών σε θέματα που άπτονται Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των δύο Μονάδων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της θαλάσσιας ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια