Κωσταράκος αντί Αποστολάκη για υπ. Πολιτικής Προστασίας;-Γιατί εγκαταλείπεται η λύση Φλώρου

Κωσταράκος αντί Αποστολάκη για υπ. Πολιτικής Προστασίας;-Γιατί εγκαταλείπεται η λύση Φλώρου

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Την επιλογή του Στρατηγού ε.α. Μιχάλη Κωσταράκου ως πιθανότερου υποψηφίου να αναλάβει τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας -που προορίζονταν για τον Ευάγγελο Αποστολάκη- συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μιχάλης Κωσταράκος, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει πρόσωπο κοινής αποδοχής με την αντιπολίτευση, ιδιαιτέρως την αξιωματική, είναι επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μαξίμου συζήτησε και την επιλογή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Φλώρου, ο οποίος έχει «ανοιχτή γραμμή» με τον πρωθυπουργό, σε βαθμό που έχει ενοχλήσει ουκ ολίγες φορές την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Η λύση Φλώρου τελικά απορρίφθηκε, καθώς επικράτησε η άποψη πως δεν χρειάζεται να υπάρχει αναταραχή με κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει και έτοιμη επιλογή για τη θέση του ΓΕΕΘΑ.


ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Χίλιες φορές τον Στρατηγό Κωσταράκο. Ο Μιχάλης έχει υπηρετήσει σε πολλές υπεύθυνες θέσεις, είναι άριστος επιτελικός και οργανωτικός αξιωματικός και γνωρίζει το διεθνές γίγνεσθαι από πρώτο χέρι. Για την πολιτική προστασία, ίσως και προς το παρόν δεν υπάρχει καταλληλότερος, εκτός εάν το όνομα του βγήκε από το γνωστό κύκλωμα για να τον κάψει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο το κακο στο χειρότερο. Ωραία χώρα είμαστε τελικά. Χάθηκε η ουσία από τον δημόσιο βίο. Δεν κάνουν όλοι για όλα. Ασχετα με το υπηρεσιακό παρελθόν του καθενός. Καλό ή κακό. Ανιδιοτελείς άνθρωποι χρειάζονται με υψηλό αίσθημα προσφοράς και ευθύνης κι ας έχουν μικρότερους τίτλους. Αρκεί η ευφυΐα, το ήθος, ο δυναμισμός και η αυστηρότητα στην εκτέλεση της αποστολής. Αρκετά με τους Μεγαλοσχημονες. Είδαμε τα χαιρια τους και πόσο λίγοι φάνηκαν στα δύσκολα. Για αυτό λοιπόν. Επιλογή ανθρώπου με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και όχι με τίτλους ως περιτύλιγμα. Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το κακό στο χειρότερο ! Αν στη ΝΔ νομίζουν ότι τους ψηφίσαμε για να βολεύουν ακαπνους στρατηγούς τύπου Αποστολάκη , Φλώρου ή Κωσταρακου , θα ψάχνουν στις καλπες να βρουν ψήφους στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της Καθημερινής ο Στεφανής θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της Εστίας ο Στεφανής προτείνεται για υπουργός προστασίας πολίτη. Το πιθανότερο είναι να έχει δίκιο η καθημερινή (ναυαρχίδα και επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή