Υφυπουργός, πιλότος και ζωγράφος

Υφυπουργός, πιλότος και ζωγράφος

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης:

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς, γεννημένος στα Χανιά, πρώην Α/ΓΕΑ, είναι ένας εξαίρετος ιπτάμενος αξιωματικός με πάνω πάνω από 4.000 πτήσεις στο ενεργητικό του με απίστευτη εμπειρία στα πτητικά μέσα.

Πιλόταρε, σε αντίθεση με τους προηγούμενους Αρχηγούς Αεροπορίας που πετούσαν είτε F-16 ή με F-4, με τα Μιραζ-2000 και με ένα αυτό πέταξε, ως Αρχηγός Μοίρας για 50 ολόκληρα λεπτά με την Λιάνα Κανέλη, όταν η σημερινή βουλευτής του ΚΚΕ εργαζόταν ως δημοσιογράφος.

Είναι ερασιτέχνης ζωγράφος. Στα 40 σχεδόν χρόνια που υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία, από νεαρός Ίκαρος έως ότου γίνει Αρχηγός ΓΕΑ, η ζωγραφική θα ήταν άλλωστε το χόμπι του. Οι πίνακες που ζωγραφίζει στον ελεύθερο χρόνο του, λένε ότι, θα αποτυπώσουν όλη την ένταση αλλά και τη μοναξιά των αιθέρων που συνοδεύει τη ζωή ενός πιλότου.

Ιδού μια συγκυρία: Η 332 Μοίρα «Γεράκι», στην οποία επί σειρά ετών ήταν διοικητής και ήταν στην πρώτη γραμμή στην αναχαίτιση του εναέριου εισβολέα, θα είναι και η πρώτη που θα υποδεχτεί τον Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου τα νέα Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Από την Τανάγρα τα επόμενα χρόνια ο κ. Τουρνάς θα υπηρετήσει σε μια σειρά από επιχειρησιακές νευραλγικές θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και σημαντικές θέσεις σε νατοϊκό επίπεδο.

Τώρα με την υφυπουργοποίησή του, έχει στόχο, την «ενδυνάμωση», όπως την χαρακτήρισε, του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια