Την καθιέρωση θερινής στολής τύπου ΠΟΛΟ χακί χρώματος ζητά η ΕΣΠΕΕΘ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Την τροποποίηση του Διακλαδικου κανονισμού των Ε.Δ όσον αφορά την θερινή στολή προτείνει και προωθεί η ΕΣΠΕΕΘ προς την ΠΟΜΕΝΣ και τους Βουλευτές Θεσσαλονίκης με Επιστολή της

Σύμφωνα με το (α) σχετικό [Π.Δ. 18/2015 ΦΕΚ 14/Α/22-01-2015] έγινε η κύρωση του διακλαδικού κανονισμού στολών του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ., όπου καθορίζονται όλες οι στολές που φέρει το Προσωπικό.

Σύμφωνα με το (β) σχετικό [Απόφαση Υπ. Αριθμ. 7012/6/103 από 5/7/2009 (Β’-1426)] με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθορίστηκαν οι στολές που φέρουν το αστυνομικό προσωπικό. Στο Άρθρο 8 (στολή 8δ) κατόπιν διαταγής του διευθυντή της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ή ισοτίμου Υπηρεσίας, αντί του χιτωνίου τύπου υποδύτη, μπλούζα τύπου «πόλο» χρώματος βαθυκύανου, με βραχείες χειρίδες, επωμίδες και γιακά.

Ενδεικτικά υποβάλλουμε φωτογραφίες στρατιωτικού προσωπικού της Ιταλίας και της Ρουμανίας, όπου το προσωπικό τους φέρει μπλουζάκια τύπου ΠΟΛΟ με την θερινή στολή τους φέροντας όλα τα διακριτικά.

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Σ.Κ. στολών, πάρα μόνο εντός στρατοπέδων και όταν εκτελούν εξωτερικές εργασίες το προσωπικό δύναται να εργάζεται χωρίς το χιτώνιο.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης προτείνει πάντα με γνώμονα την βελτίωση των εργασιακών συνθήκων του στρατιωτικού προσωπικού, την καθιέρωση θερινής στολής όπως του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλων χωρών όπως παραπάνω, τύπου ΠΟΛΟ χακί χρώματος, όπου στους γιακάδες θα φέρεται τόσο ο βαθμός όσο και το όπλο, στο στήθος το ονοματεπώνυμο του στελέχους και στο μανίκι η ελληνική σημαία.

Οι σχετικές ΦΩΤΟ:

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια