Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΕΔ Λιβάνου στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΕΔ Λιβάνου στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Το διήμερο 18 και 19 Αυγούστου 2021, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Λιβάνου, Στρατηγός Joseph Aoun, συνοδευόμενος από τριμελή αντιπροσωπεία, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Στις 18 Αυγούστου 2021, ο Στρατηγός Joseph Aoun, έτυχε επίσημης υποδοχής στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και στην συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της ΕΦ. Ακολούθως, του έγινε παρουσίαση - ενημέρωση αναφορικά με την αποστολή και τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΕΦ. Με το πέρας της ενημέρωσης, υπογράφηκε από τους δυο Αρχηγούς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας 2021-2022.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή των δύο Αρχηγών, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι διάφορες πτυχές του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας καθώς και τρόποι αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών. Ο Στρατηγός Aoun, ευχαρίστησε τον Αρχηγό της ΕΦ, για τη συνδρομή στο λαό του Λιβάνου, κατά την πρόσφατη έκρηξη στην Βηρυτό, ενώ από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, τον ευχαρίστησε για την ετοιμότητα συνδρομής με πτητικά μέσα στην πρόσφατη πυρκαγιά.

Κατά την συνάντηση, διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο σχέσεων και η συναντίληψη  μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο Αρχηγός των ΕΔ του Λιβάνου, επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, όπου κατάθεσε στεφάνι, ενώ στις 19 Αυγούστου 2021, θα μεταβεί στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», όπου θα του δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητες τους.

Περισσότερες ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια