Η εμφάνιση-παράσταση δεν αποτελεί κρίσιμο ζήτημα;

Η εμφάνιση-παράσταση δεν αποτελεί κρίσιμο ζήτημα;


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Όπως διαβάσαμε στα Μ.Μ.Ε: «Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 39χρονος αστυνομικός που κρατούσε αιχμάλωτη και εξέδιδε 19χρονη κοπέλα. Εκτός από τον αστυνομικό συνελήφθη και ο πατέρας της για βιασμό. Κάτι που προκάλεσε πολύ αρνητική εντύπωση–πέρα φυσικά από τις ίδιες τις καταγγελίες–είναι πως ο αστυνομικός εμφανίστηκε με μπλούζα ελληνικής πορνογραφικής εταιρείας!» ή «Σε μια αν μη τι άλλο προκλητική κίνηση, ο αστυνομικός που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για βιασμό και εμπορία ανθρώπου, επέλεξε να φορέσει μπλούζα πορνογραφικής εταιρείας».

2. Έχουμε γράψει πολλές φορές για την παραβατικότητα, την μη προσήκουσα συμπεριφορά των αστυνομικών και τις συνέπειες στην εικόνα του Αστυνομικού Θεσμού. Επίσης μιλήσαμε για την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής των αρχών και κανόνων του Κράτους Δικαίου κατά την αστυνομική δράση γενικά και ειδικότερα κατά τη δράση των Ελεγκτικών Μηχανισμών (ως οι «Αδιάφθοροι»), οι αμφιλεγόμενες ενέργειες (όπως η απαγόρευση επικοινωνίας με συνήγορο) των οποίων δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης στους Θεσμούς!!!

3. Αυτό όμως που είδαμε στη συγκεκριμένη προσαγωγή ενώπιον του Εισαγγελέα ήταν επιεικώς προκλητικό και απαράδεκτο. Είδαμε δηλαδή αφενός τον κρατούμενο αστυνομικό να φορά μπλούζα με την φίρμα εταιρείας παραγωγής και προβολής ταινιών πορνό και αφετέρου τους συνοδούς αστυνομικούς (τουλάχιστον 3) της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με μαύρες μπλούζες και τη φίρμα αθλητικής εταιρείας, που συνήθως φέρουν αθλητές, των οποίων είναι χορηγός (λαμβάνουν δηλ. χρήματα απ΄αυτή).

4. Και προκύπτουν τα ερωτήματα: Τυχαία οι συνοδοί αστυνομικοί φορούσαν τη συγκεκριμένη φίρμα; Ούτε χορηγός τους να ήταν; Δεν μπορούσαν να φέρουν μια ευπρεπή εμφάνιση χωρίς λογότυπα (φίρμες) εταιρειών; Η εμφάνιση-παράσταση δεν αποτελεί κρίσιμο ζήτημα; Και το κυριότερο γιατί επέτρεψαν στον κρατούμενο να φέρει τη συγκεκριμένη μπλούζα; Δεν αντιλαμβάνονται ότι γίνονται συμμέτοχοι; Τη στιγμή μάλιστα που οι κατηγορίες αφορούν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής; Και αν δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, γιατί δεν του φόρεσαν το γνωστό γιλέκο, ώστε να μη φαίνεται το λογότυπο; Ο Προϊστάμενός τους και οι αρμόδιοι αξιωματικοί γιατί δεν επόπτευσαν και δεν έδωσαν τις σχετικές εντολές; Τι άλλο να περιμένουμε;;;

5. Όσο και να θέλει κανείς να αγνοήσει το περιστατικό ή να το θεωρήσει επουσιώδες, είναι γεγονός, ότι αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και δυσμενή σχόλια, που είναι προφανές, ότι έβλαψαν ακόμη περισσότερο (πέραν από την συγκεκριμένη ειδεχθή εγκληματική πράξη του κατηγορούμενου αστυνομικού) την εικόνα του Αστυνομικού Θεσμού! Τέτοιες παραλείψεις πρέπει να αποφεύγονται, γιατί τείνουν να ακυρώσουν τις σχετικές επιτυχίες-πρωτοβουλίες! Σε κάθε περίπτωση δηλαδή πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και στις συμπεριφορές εκείνες (όπως ήταν και η πτώση του πίνακα Picasso), που επισκιάζουν τη συνολική εικόνα και το έργο της ΕΛ-ΑΣ, αφού συγκεντρώνουν τα δυσμενή και επικριτικά σχόλια!!!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Αποτελεί ντροπή σ αυτούς που τον οδήγησαν μ αυτή την άθλια αμφίεση εκεί που τον οδήγησαν, και καταισχυνη για τους ταγούς της δικαιοσύνης που τον δέχτηκαν όπως τον δέχτηκαν. Η κατάρρευση των θεσμών και των ηθών συνεχίζεται στην "άγρια πολιτισμένη Δύση". Έχει πολύ πάτο ακόμη το βαρέλι. Εύγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΤΕΡΑΤΑ ,ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ,ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μεγαλυτερη διαφθορα επικρατει στην Αστυνομια.Δεν το λεω εγω τα λενε κατα καιρους τα γκαλοπ για την εμπιστοσυνη των πολιτων και η Αστυνομια κατεχει τις τελευταιες θεσεις,οπως και η δικαιοσυνη ,δυστυχως.Μερικοι συναδελφοι ευτυχως λιγοι ψεκασμενοι ,κατηγορουν το ΥΕΘΑ που για να το επισκεφτεις πρεπει να εισαι ευπρεπως ενδεδυμενος και οχι σαν λετσος οπως οι κατηγορουμενοι και οι δεσμοφυλακες τους που ειναι στη φωτο και ποθ θα παρουσιαστουν στον εισαγγελεα.Καταντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή