Απόφοιτοι ΑΣΣΥ προς ΥΕΘΑ: ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ ενεργούν ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ εις βάρος των ΑΣΣΥ

Απόφοιτοι ΑΣΣΥ προς ΥΕΘΑ: ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ ενεργούν ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ εις βάρος των ΑΣΣΥ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

KOIN: Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή Αρχηγό ΓΕΕΘΑ,
Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση
Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ
Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη

ΘΕΜΑ: Διχαστικές Πρακτικές στις ΕΔ-Ομοσπονδία Στρατιωτικών κατά των Αποφοίτων ΑΣΣΥ

ΣΧΕΤ: α. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 80 Ιαν 21 έγγραφο ΠΟΕΣ
β. Ερώτηση 6044 της 16 Απρ 21 (ΣΥΡΙΖΑ)
γ. Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 55 της 23 Απρ 21 επιστολή μας
δ. Απάντηση ΥΠΕΘΑ Φ.900α/3092/17773/20 Μαϊ 21
ε. Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 735/21 Μαϊ 21 έγγραφο ΠΟΕΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με το (γ) σχετικό οι σύλλογοι των αποφοίτων όλων των παραγωγικών σχολών ΑΣΣΥ σας έθεσαν υπόψη τα επιχειρήματά τους τους σχετικά με την ερώτηση, (β) σχετικό, βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) ως προς την «άνιση» μεταχείριση της βαθμολογικής εξέλιξης μεταξύ των αποφοίτων ΑΣΣΥ και ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.

Η απάντηση, (δ) σχετικό του ΥΠΕΘΑ, με απόλυτη σαφήνεια διευκρινίζει ότι οι εν λόγω κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού (ΕΜΘ-ΕΠΟΠ) είναι εκ προελεύσεως και υπηρεσιακής αξιοποίησης διακριτές από τους αποφοίτους ΑΣΣΥ ενώ η αντιμετώπιση των σταδιοδρομικών τους θεμάτων κατά τρόπο διαφορετικό, δεν αντίκειται στην αρχή της ισότητας.

Η παραπάνω διευκρίνιση θα ήταν περιττή εάν τα επιχειρήματα περί βαθμολογικής εξίσωσης και άνισης μεταχείρισης διαφορετικών προελεύσεων προσωπικού δεν προσέβαλαν τον κοινό νου και τα εντελώς αυτονόητα που διέπουν την οργάνωση και τη λειτουργία των ΕΔ.

Οι σύλλογοί μας αναγνωρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των κατηγοριών προσωπικού να διεκδικούν, ακόμα και αντισυναδελφικά εις βάρος άλλης κατηγορίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας και προοπτικές εξέλιξης επιδιώκοντας, μεταξύ άλλων, να εξασφαλίσουν και την κοινοβουλευτική υποστήριξη για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Όπως είναι αυτονόητο η αναγνώριση αυτή δεν μπορεί να περιλαμβάνει τις συνδικαλιστικές ενώσεις των στρατιωτικών οι οποίες, θεωρητικά, εκπροσωπούν και προωθούν τα συμφέροντα όλων των κατηγοριών προσωπικού των ΕΔ.

Μόνο ως αδιανόητο και πέρα από κάθε ηθικό κανόνα δεοντολογίας συνδικαλιστικής δράσης μπορεί να χαρακτηριστεί το με περισσή σπουδή έγγραφο της ΠΟΕΣ, (ε) σχετικό, το οποίο αναφέρεται στο (α) σχετικό. υποστηρίζοντας, «Με το σχετικό (α) έγγραφό μας αναδείξαμε την άνιση βαθμολογική αντιμετώπιση που υπάρχει ανάμεσα στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), με τους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποφοίτους Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ)».

Αν και η θέση των χιλιάδων αποφοίτων ΑΣΣΥ ότι δεν υφίσταται εξίσωση, λόγω διαφορετικών προελεύσεων, μεταξύ ΑΣΣΥ και ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, η ΠΟΕΣ έσπευσε να τοποθετηθεί απέναντί τους προβάλλοντας το διχαστικό και διαλυτικό επιχείρημα της «άνισης» μεταχείρισης μεταξύ των ΑΣΣΥ και ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.

Ερωτηματικά προκαλεί η, συστηματικά, επιλεκτική σύγκριση με τους αποφοίτους ΑΣΣΥ καθώς η πρόβλεψη για την προαγωγή κατόχων πτυχίου ΑΕΙ αφορά και άλλες κατηγορίες προσωπικού των ΕΔ, όπως τους στρατιωτικούς δικαστικούς γραμματείς, ιδιότητα που έχει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Τξχου. Γιατί η ΠΟΕΣ επικεντρώνει την υποτιθέμενη «άνιση» μεταχείριση των ΕΠΟΠ-ΕΜΘ, κάτοχων πτυχίου ΑΕΙ, μόνο με τους ΑΣΣΥ και δεν συμπεριλαμβάνει και τους ΑΣΕΙ, κατόχους πτυχίων ισότιμων με τα ΑΕΙ, έτσι ώστε οι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ να προάγονται στο βαθμό του Τξχου;

Η απροκάλυπτη μεροληπτική παρέμβαση της ΠΟΕΣ υπέρ μιας κατηγορίας προσωπικού των ΕΔ εις βάρος άλλης με την επίκληση «άνισης» μεταχείρισης συνιστά κατάφωρη παραβίαση της βασικής υποχρέωσης ενός συνδικαλιστικού σωματείου που είναι η ίση εκπροσώπηση των συμφερόντων όλων των μελών του.

Με τις πρωτοβουλίες τους οι ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ, καθώς ανάλογο αίτημα υποβλήθηκε και από το έτερο συνδικαλιστικό σωματείο, ενεργούν ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ εις βάρος των ΑΣΣΥ. Ως εκ’ τούτου είναι ηλίου φαεινότερο ότι επί της ουσίας πρόκειται για σωματεία των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ τα οποία δρουν συντεχνιακά βλάπτοντας τα συμφέροντα των χιλιάδων αποφοίτων των σχολών μας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Θα επαναλάβουμε ότι μας είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να προβαίνουμε σε συγκρίσεις και αναφορές μεταξύ των κατηγοριών του προσωπικού των ΕΔ αλλά οι πρωτοβουλίες των ΠΟΕΣ και ΠΟΜΕΝΣ μας υποχρεώνουν να υπερασπιστούμε την αλήθεια, το συμφέρον των ΕΔ και τα συμφέροντα των χιλιάδων μελών μας τα οποία θίγονται βάναυσα με επιχειρηματολογία που προσβάλει την κοινή νοημοσύνη.

Τέτοιες πρωτοβουλίες γνωρίζετε πολύ καλά ότι καλλιεργούν και τροφοδοτούν το διχασμό στις ΕΔ με απρόβλεπτες συνέπειες για τη μαχητική τους ικανότητα.

Καθώς η ιστορία μας διδάσκει ότι ανάλογες συνθήκες στο παρελθόν πληρώθηκαν πολύ ακριβά από την πατρίδα μας κάνουμε έκκληση στην πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και κοινοβουλευτικά κόμματα να διαφυλάξουν, με οποιοδήποτε κόστος, το πολύτιμο αγαθό της αρραγούς ενότητας του προσωπικού των ΕΔ.

Δείτε ΕΔΩ την σχετική επιστολή.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Οσονουπω ταλαιπωροι ΔΚΤΕΣ, θα σας οριζουν με το πιστολι στον κροταφο για να τα βγαλετε περα με τα παρεακια που δημιουργουνται στο στρατευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντεχνίες... Ήταν φανερό άλλωστε.. όσοι είναι από σχολές και κυρίως αξιωματικοί απέχουν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις... Άρα οι συνδικαλιστές εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι,με τη διαφορά ότι επειδή οι "συντεχνίες" είν' ενεργές ως προς την έκδοση ευεργετικών διατάξεων και οφελημάτων λόγω αναγκών, οι "υπόλοιποι" απλά καρπώνονται κι αυτοί τα οφέλη και απλά δεν τους παίρνει να μιλάνε

      Διαγραφή
  3. Απόφοιτοι ΑΣΣΥ προς ΥΕΘΑ: ΠΟΕΣ-ΠΟΜΕΝΣ ενεργούν ως αποκλειστικοί εκπρόσωποι των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ εις βάρος των ΑΣΣΥ
    https://www.staratalogia.gr/2021/07/blog-post_11.html
    Χωρις πνευμα αντιπαραθεσης και κακης προθεσης οι ΕΜΘ-ΕΠΟΠ να ξερουν ότι τοσο η ΠΟΕΣ πρωην ΣΥΣΜΕΔ οσο και ΠΟΜΕΝΣ πρωην ΣΕΝΣΑ από μελη εκ υπαξιωματικων ιδρυθηκαν και οι εξ υπαξιωματικων ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ στραφηκαν εναντιον τους .Αυτο να σας προβλημματισει με τις ενωσεις,σας εκμεταλλευονται και ο νοων νοητω(πλαγια μεσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή