Συντονιστικό 3ΕΑΑ: Για αυτά τα θέματα ζητά θαρραλέα παρέμβαση ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ προς Πρωθυπουργό (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Συντονιστικό 3ΕΑΑ: Για αυτά τα θέματα ζητά θαρραλέα παρέμβαση ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ προς Πρωθυπουργό (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Στα πλαίσια επικείμενης συνάντησης του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών με τον κ. ΥΦΕΘΑ, εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου μηνός Ιουλίου 2021, έχει συνταχθεί πίνακας με τα θέματα της συνάντησης. Η πλειονότητα των θεμάτων αφορούν σε συνταξιοδοτικά / ασφαλιστικά και οικονομικά θέματα, των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για τα οποία ζητούμε από τον κ. ΥΕΘΑ και ιδιαιτέρως από τον κ. ΥΦΕΘΑ ως μέλος της ΕΑΑΣ, να παρέμβουν με θαρραλέες «πολιτικές λύσεις» προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς και κυρίως προς τον Υπουργό Εργασίας, καθώς κάθε προσπάθεια του Συντονιστικού και των Ενώσεων για αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων και την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, απέβη άκαρπη, προσκρούοντας σε ώτα μη ακουόντων.

Κοινή διαπίστωση των μελών του συντονιστικού, είναι η δυστοκία του υπουργείου Εργασίας για εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και η δυσκολία κατανόησης της ιδιαιτερότητας του στρατιωτικού λειτουργήματος, των ειδικών συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών, οι οποίες συνεπάγονται αυξημένους κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα και την αναγνώριση της σημασίας της αποστολής που επιτελούν με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η ψυχολογία των εν αποστρατεία όσο και των εν ενεργεία στελεχών.

Δείτε το ακριβές κείμενο της Ανακοίνωσης καθώς και τα προτεινόμενα προς συζήτηση θέματα:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Πολύ χλιαρή η στάση σας, πρέπει να γίνεται απαιτητικοί (με τσαμπουκά) στα αιτήματα σας αφού έτσι κι αλλιώς αυτά θα πάνε στον κάλοθο των αχρήστων, να φανεί τουλάχιστον η μαγκιά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνο το 4093/12 απο τα μερίσματα πότε επιτέλους θα καταργηθεί δεν έχει περάσει ακόμα κανένα νομοσχέδιο το υπουργειο όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Άμυνας οτι θα κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο 4093/12 απο τα μερίσματα τι έγινε; Ασχολείται κανείς ή αναπαύεται στις υπουργικές καλένδες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....ζητούμε από τον κ. ΥΕΘΑ και ιδιαιτέρως από τον κ. ΥΦΕΘΑ ως μέλος της ΕΑΑΣ..... Χαχαχαχαχα, άκου μέλος λέει, χα χα χα, είστε και άσχετοι και άχρηστοι για οτιδήποτε έχει σχέση με διεκδίκηση για τους ε.α. άντε τώρα για μπιρίμπα και μπιγκο στα κααυ, κεδα, θαν και μετά φτηνιαρικο φρέντο τανικα αφρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για Κρατήσεις Μερισμάτων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ σύμφωνα με ν.4093/2012 Τετάρτη, Απριλίου 28, 2021
    https://www.staratalogia.gr/2021/04/40932012_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συντονιστικό ενώσεων, διαβάσατε το άρθρο για τη φορολόγηση των αναδρομικών που μιλιά δεν βγάλατε; παρά ασχολείστε γιατί δεν έγινε πλοίαρχος τιμητικά ο Ε, τα ξίφη που δεν δόθηκαν μπλα μπλα, οκ εντάξει έχετε γράψει και κάποια σοβαρά, αλλά το στυλάκι σας "κύριε υφεθα μας σεις που είστε και μέλος μας...πληζ", ΑΚΥΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ είναι οι ενώσεις???
    Δεν πήγαν διακοπές στα θέρετρα τους??????
    Χαχαχαχαχαχα
    Ποιός να σας πάρει στα σοβαρά βρε κακομοίρηδες??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελπίζουν οι παλαιοί συνταξιούχοι προ της 12-5-16, ότι ο υπουργός τους θα καταργήσει και στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων το ν.4093/12. Αφού σας έχει σίγουρους στην κάλπη, γιατί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή