«Σείστηκε» η Βουλγαρία «STRIKE BACK-21»: ΧΧV ΤΘΤ-1η ΤΑΞΑΣ σε άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα (ΦΩΤΟ)

«Σείστηκε» η Βουλγαρία «STRIKE BACK-21»: ΧΧV ΤΘΤ-1η ΤΑΞΑΣ σε άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα (ΦΩΤΟ)

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Άσκησης «STRIKE BACK-21» στο Κορέν της Βουλγαρίας

Την Παρασκευή 4 Ιουνίου 21 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors DayDV DAY) της πολυεθνικής ασκήσεως «STRIKE BACK-21» στο Κορέν (Korin Training Area-KTA) της Βουλγαρίας.

Η άσκηση διεξάγεται από 24 Μαΐου 21 έως 7 Ιουνίου 21 με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς τμημάτων της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ - ΕΦΕΣΣΟΣ») και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»), από βουλγαρικής πλευράς της 31 MECH BDE και από Ρουμανικής πλευράς μιας Διμοιρίας Ελαφρού Πεζικού. Η «STRIKE BACK-21» είναι μέρος της Άσκησης «SABER GUARDIAN 21», περιλαμβάνει εκπαίδευση σε θέματα επιθετικών επιχειρήσεων και είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων ΤΑΜΣ (LIVEX) με πραγματικά πυρά (LFX), επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν από Ελληνικής πλευράς ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βουλγαρία κος Δημήτριος Χρονόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, από αμερικανικής πλευράς ο Διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF) General Christopher G. Cavoli, από βουλγαρικής πλευράς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ο Υπηρεσιακός Υπουργός Άμυνας, Georgi Panayotov, ο Αρχηγός Άμυνας, Ναύαρχος Emil Eftimov, ο Διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Lyubcho Todorov, ο Διοικητής του Στρατού Ξηράς, Υποστράτηγος Mihail Dimitrov Popov και από Ρουμανικής πλευράς ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ρουμανίας, Αντιστράτηγος Daniel Petrescu.

Διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των τμημάτων που έλαβαν μέρος, καθώς και το εξαίρετο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των Μονάδων των συμμετεχουσών Χωρών.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια