Online πλέον η αντικατάσταση διπλώματος οδήγησης μέσω του gov.gr - Η διαδικασία

Διαθέσιμες είναι πλέον σε όλη τη χώρα οι υπηρεσίες για τις άδειες οδήγησης μέσω του gov.gr, δίνοντας τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων.

Ειδικότερα, οι πολίτες, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης, αλλά και για έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής μέσω μιας απλής διαδικασίας.

Σύντομα θα ενεργοποιηθεί και η online διαδικασία για την έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας, σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή φθοράς.

Πού γίνεται η υποβολή

Οι πολίτες πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη διεύθυνση https://drivers-vehicles.services.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet.

Εκεί καταχωρούν ψηφιακά την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας, της υπογραφής τους και του οικείου παραβόλου.

Στη συνέχεια, οι υπηρεσίες αποστέλλουν και πάλι ψηφιακά, χωρίς να απαιτείται φυσικός φάκελος, όλα τα στοιχεία στη Διεύθυνση Διαβατηρίων και Εγγράφων Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΑΕΑ).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και στις 13 Περιφέρειες της χώρας από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021.

ΠΗΓΗ: moneyonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια