ΠΝ: Εντυπωσιακές εικόνες από την «απόκρυψη» πολεμικών πλοίων σε βραχονησίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΝ: Εντυπωσιακές εικόνες από την «απόκρυψη» πολεμικών πλοίων σε βραχονησίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία διεξήχθη προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου, Κεντρικού, Νοτιοανατολικού Αιγαίου και του Μυρτώου Πελάγους, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Υποβρυχίων, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Στην άσκηση που έγινε από 17 έως 21 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν γυμνάσιο σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου με έμφαση στα πυρά κατά στόχου επιφανείας, στην τακτική χρήση των Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V καθώς και στον αιφνιδιασμό και την απόκρυψη των Ταχέων Περιπολικών Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ), των Κανονιοφόρων (Κ/Φ) και των Παράκτιων Περιπολικών (ΠΠ).

Η ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Κλικ για μεγέθυνση:ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. παρακολουθώντας το βίντεο διακρίνω ότι μερικοί κάλυκες πέφτουν στην θάλασσα. Δεν είναι κρίμα για τον θεσμό της ανακύκλωσης? Παρακαλώ τους υπευθύνους να επιδείξουν την πρέπουσα ευαισθησία

    ΑπάντησηΔιαγραφή