ΣτΕ: Οι Ενώσεις αποστράτων έχασαν τη μάχη για τις συνταξιοδοτικές διαφορές τους-Τι αφορά

ΣτΕ: Οι Ενώσεις αποστράτων έχασαν τη μάχη για τις συνταξιοδοτικές διαφορές τους-Τι αφορά

Παναγιώτης Τσιμπούκης

«Όχι» του ΣτΕ στις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας - Κρίθηκε ότι η καταβολή του εφάπαξ ποσού της διαφοράς των συντάξεων δεν επηρεάζει τον επανυπολογισμό τους

Οι απόστρατοι ΕΔ έχασαν την δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφαση 668/2021) για το ζήτημα της καταβολής του εφάπαξ χρηματικού ποσού, που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δικαιούνταν να λάβουν, βάσει των ειδικών μισθολογικών διατάξεων και αυτό που πραγματικά τους καταβλήθηκε, κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μεταξύ μνημονικών νόμων.

Ειδικότερα, προβλέφθηκε νομοθετικά ότι η καταβολή στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εφάπαξ χρηματικού ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του νόμου 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη, σε συνδυασμό με τους εν συνεχεία νόμους που εκδόθηκαν (νόμοι 4387/2016 και 4575/2018), δεν επηρεάζει τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των συντάξεων κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας οι οποίες ζητούσαν την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 170285/0092/5-12-2018 κοινής απόφασης των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών για την «καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού στα πρόσωπα του άρθρου 15 του νόμου 4575/2018», κατά το μέρος που αφενός το καταβαλλόμενο σε αυτούς (βάσει του νόμου 4575/2018), εφάπαξ χρηματικό ποσό υπολογίζεται μέχρι το χρονικό σημείο υπαγωγής αυτών στις διατάξεις του νόμου 4387/2016 και αφετέρου το ποσό αυτό δεν λαμβάνεται υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή των συντάξεών τους κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Πάλι μας πήραν στο λαιμό τους οι αντιπαραγωγικοί. Διαλύστε το μαγαζάκι σας να δούμε άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΟΙΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικαστικοι έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, τι περιμένεις????
      Μην περιμένετε άσπρη μέρα γενικώς, είναι όλα δρομολογημενα, σχετικά με αυξήσεις, αναδρομικά.......το πολυ πολυ κάνα χαρτζιλίκι πριν τις εκλογές μέχρι εκεί.... Για καμία μπύρα Όχι τίποτα τρελλά ποσά ετσι??????????

      Διαγραφή