ΓΕΕΘΑ: Τί ισχύει για άδειες εξωτερικού και ειδικού σκοπού (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΓΕΕΘΑ: Τί ισχύει για άδειες εξωτερικού και ειδικού σκοπού (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ενημέρωση από την ΠΟΕΣ η οποία δημοσιεύει έγγραφο του ΓΕΕΘΑ σχετικά με τις άδειες εξωτερικού και ειδικού σκοπού

Ειδικότερα:

1. Σας γνωρίζουμε, σε συνέχεια του (γ) σχετικού, ότι στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης μέτρων για τον COVID-19, καθορίζονται τα παρακάτω:

α. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις του προσωπικού των ΕΔ, προς και από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη τους εκάστοτε υγειονομικούς κανόνες των χωρών προορισμού και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο. Δ Υ.) και αφορούν:

(1) Αποστολή αντιπροσωπειών και συμμετοχή σε σχολεία.

(2) Συμμετοχή σε Διακρατικές - Διεθνείς Ασκήσεις.

(3) Άδειες εξωτερικού.

β. Η άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται στο προσωπικό που τη δικαιούται, σύμφωνα με το (δ) σχετικό, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

(1) Αναστολή λειτουργίας σχολικής μονάδας ή τμήματος σχολικής μονάδας ή βρεφικού, βρεφονηπιακού ή παιδικού σταθμού ή δομών παροχής υπηρεσιών ανοιχτής φροντίδας.

(2) Για τέκνα που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως αυτές ορίστηκαν με το (β) σχετικό, και συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

(3) Για τέκνα που συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επειδή συνοικούν με άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

2. Επισημαίνεται ότι, αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων με έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στην χρήση μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης (τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου).

3. Τα λοιπά μέτρα προστασίας που καθορίστηκαν με το (γ) σχετικό παραμένουν σε ισχύ, μέχρι έκδοσης νεότερων οδηγιών.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια