Παναγιωτόπουλος: Έρχεται νομοσχέδιο για τα σταδιοδρομικά ζητήματα στις ΕΔ

Παναγιωτόπουλος: Έρχεται νομοσχέδιο για τα σταδιοδρομικά ζητήματα στις ΕΔ

Νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει σταδιοδρομικά ζητήματα που έχουν σχέση με την εξέλιξη στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, προανήγγειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Μέσα στο καλοκαίρι σχεδιάζουμε να φέρουμε προς συζήτηση στη Βουλή ένα συνολικότερο νομοσχέδιο που ρυθμίζει διάφορα σε εκκρεμότητα σταδιοδρομικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εκεί σκοπεύουμε να ρυθμίσουμε συνολικά το ζήτημα της μοριοδότησης με τις εκκρεμότητες ή τις στρεβλώσεις που υπάρχουν μέσα από αυτό, επ' ωφελεία των στελεχών». Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του «Κινήματος Αλλαγής», Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με θέμα: «Επανειλημμένες αδικίες στη μοριοδότηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούντων στο αεροδρόμιο Ακτίου».

«Το ζήτημα επικαιροποίησης του συστήματος μοριοδότησης των μονάδων και υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων εξετάζεται αλλά όμως συνολικά. Όχι κατά μονάδα, αλλά σε διακλαδικό επίπεδο υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ» και «στο πλαίσιο αυτό έχουν συμπεριληφθεί και προτάσεις του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το FOB Ακτίου (σ.σ. το πρώην αεροδρόμιο). Από 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους έχουν υποβληθεί οι νέες επικαιροποιημένες προτάσεις από το ΓΕΕΘΑ, όχι αποκλειστικά για τη μοριοδότηση του FOB Ακτίου, αλλά γενικότερα για το νέο σύστημα», πρόσθεσε. «Στόχος μας ήταν και παραμένει η εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης ώστε να επιτευχθεί η αναμόρφωση του υφιστάμενου πλαισίου μοριοδότησης με σκοπό βέβαια τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των στελεχών» σημείωσε.

Παράλληλα διαβεβαίωσε εκ νέου ότι «όχι μόνο δεν θα κλείσει το Αεροδρόμιο Ακτίου, αλλά αντιθέτως θα αναβαθμιστεί, αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και σε επίπεδο ΝΑΤΟϊκών δομών για την αναβάθμισή του λόγω της τοποθεσίας και της στρατηγικής σημασίας του. Εξ ου και η μετατροπή του σε FOB, δηλαδή προκεχωρημένη αεροπορική βάση στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής δομής».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ωχ καί άλλο; Καλά δεν βαρέθηκαν εκεί στο υπεθα να λύνουν εκκρεμότητες στα σταδιοδρομικά ζητήματα, στην εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλες εκκρεμότητες, τις στρεβλώσεις που υπάρχουν μέσα από αυτό, επ' ωφελεία των στελεχών κιόλας. Μια από τα ίδια με τους σαχλαμαρανέλ και τα σφυριζογλάνια. Το πολύ πολύ να αυξηθούν οι ΕΟΘ ίσαμε και 50% της κανονικής δύναμης και να δώσουν κι'άλλους βαθμούς σε ότι κινείται και δεν βάφεται στις ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή