Νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος

Νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος

Διαδέχεται τον Θεόδωρο Λάγιο στην ΓΔΑΕΕ

O Αντιναύαρχος εν αποστρατεία Αριστείδης Αλεξόπουλος αναλαμβάνει τα ηνία της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων, διαδεχόμενος τον Αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του συνδέσμου ΥΠΕΘΑ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ.

«Μετά την τοποθέτηση του Αντιπτεράρχου (Ι) Θεόδωρου Λάγιου (ε.α) στη θέση του Συνδέσμου ΥΠΕΘΑ στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων τοποθετείται ο Αντιναύαρχος ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος» αναφέρει το ΥΠΕΘΑ.

Η αποχώρηση του Θεόδωρου Λάγιου από την ΓΔΑΕΕ ανακοινώθηκε το μεσημέρι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η θέση είναι κρίσιμη, ιδίως σε μια περίοδο που τρέχουν σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία συναγωνίζονται εταιρείες «κολοσσοί» του κλάδου της άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α) απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο την παρακάτω επιστολή γνωρίζοντάς του τα ακόλουθα:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Αι στο καλο σας. Συγκινηθηκα παλι σημερα!!!!! Τοση δυσμενεια πια ο ενας και τοση τυχη ο αλλος!!!! Ας ασχοληθουμε οι υπολοιποι ποπολαροι για την ΕΑΣ και τα πλουσια Ταμεια μας, μπας και δουμε ΦΩΣ πριν εγκαταλειψουμε το ματαιο αυτο κοσμο. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω και εγώ τέτοια δυσμένεια, δώσε και σε μένα μπάρμπα πολύ δυσμένεια. Μ'αρέσει η δυσμένεια, διορθώνομαι, θέλω να είμαι συνέχεια σε δυσμένεια, δυσμενής στις Μπράσσελς με μιστό 15.000€πουλα και ξερό ψωμί.

      Διαγραφή