«Στο στόχαστρο» του ΓΕΣ οι δυνατότητες αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard

«Στο στόχαστρο» του ΓΕΣ οι δυνατότητες αναβάθμισης των αρμάτων μάχης Leopard

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) εξετάζει τους δυνητικούς τρόπους και ευκαιρίες προκειμένου να προχωρήσει στην αναβάθμιση ορισμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard που υπηρετούν στις δυνάμεις του Στρατού Ξηράς.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση μεταξύ επιτελών του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας «HDVS» Αποστόλου Δομτζίδη με θέμα τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης Leopard τύπου LEO1 A5 και LEO 2A4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πρόσφατα επικοινωνία με την Γερμανίδα ομόλογο του Αννεγκρέτ Κραμπ Καρρενμπάουερ, με αντικείμενο συζήτησης τη συνεργασία για αμυντικά και εξοπλιστικά προγράμματα, όπως είχε γνωστοποιήσει ο ΥΕΘΑ με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.


Τα χαρακτηριστικά τους

Και τα δύο τανκς είναι γερμανικής προέλευσης και χρησιμοποιούνται ως κύρια άρματα μάχης από τις μονάδες τεθωρακισμένων. Η έκδοση LEO1A5 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο και η έκδοση LEO2A4 διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, WBG – σύστημα Hunter killer ημέρας, τηλέμετρο lazer, και θερμικό περισκόπιο.

Ως προς τα χαρακτηριστικά τους, η έκδοση LEO2A4 υπερέχει της έκδοσης LEO1A5, τόσο στις επιδόσεις όσο και στον οπλισμό.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου InTime News


ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια