Aδικία σε βάρος Στρατιωτικών με εορταστική άδεια ΠΑΣΧΑ-Διπλάσιες ημέρες σε πολιτικό προσωπικό-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Aδικία σε βάρος Στρατιωτικών με εορταστική άδεια ΠΑΣΧΑ-Διπλάσιες ημέρες σε πολιτικό προσωπικό-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ

Εορταστικές Άδειες Πάσχα. Όχι στις διακρίσεις του προσωπικού.

Η ΠΟΜΕΝΣ απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ με το οποίο αναφέρει ότι έκπληκτη διαπιστώνει την κατάφωρη αδικία, εις βάρος του στρατιωτικού προσωπικού, καθόσον με την σχετική διαταγή διαπράττεται διάκριση μεταξύ εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, με το σχετικό έγγραφό του και για λόγους που αδυνατούμε να εξηγήσουμε, το ΥΠΕΘΑ επιλέγει να χορηγήσει εορταστική άδεια στο πολιτικό προσωπικό του, διπλάσιου αριθμού εργάσιμων ημερών, έναντι αυτής του στρατιωτικού προσωπικού. Σεβόμενοι απόλυτα την εργασιακή δυναμική του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου και αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην Άμυνα της Χώρας, εύλογα θέτουμε τα ερωτήματα:

α. Γιατί επιλέγεται να μην αναγνωρίζεται και να υποβαθμίζεται το αντίστοιχο έργο που προσφέρει το στρατιωτικό προσωπικό;

β. Γιατί επιλέγεται ο διαχωρισμός του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε προσωπικό δύο κατηγοριών;

γ. Στο έγγραφο αυτό δεν διακρίνεται άδικη μεταχείριση;

Η ανεξήγητη αυτή διάκριση αποτελεί άδικη μεταχείριση που υφίσταται το στρατιωτικό προσωπικό και σαφώς δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά τόσο στον τομέα της Άμυνας όσο και σε αυτόν της κοινωνικής προσφοράς.

Η χορήγηση της εορταστικής άδειας αποτελεί μεταξύ των άλλων μια επιβράβευση της υπηρεσίας για το επίπονο έργο που καταβάλει το προσωπικό των ΕΔ, σύσσωμο πολιτικό και στρατιωτικό. Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι το ΥΠΕΘΑ αναλογιζόμενο πως τέτοιου είδους αποφάσεις έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο, θα προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης της άνισης αυτής μεταχείρισης.

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει καμία διάκριση στο πολιτικό προσωπικό η άδεια είναι 8 εργάσιμες ημέρες και το στρατιωτικό είναι 8 ημέρες. Στο στρατιωτικό προσωπικό στην άδεια μετράνε όλες οι μέρες ενώ στο πολιτικό προσωπικό όπως και σε όλο το δημόσιο μετράνε μόνο οι ημέρες εργασίας αυτό γίνεται συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν τα διαβάζετε καλά!Το πολιτικό προσωπικό θα ξεκινήσει την άδεια του από τις 20/4 μέχρι 3/5.Ενω το στρατιωτικό προσωπικό από τις 26/4 έως 3/5.

      Διαγραφή
    2. Μπερδεύεσαι πάρα πολύ. Δεν είναι κανονική άδεια. Αυτό που εσφαλμένα γράφεις αφορά το δημόσιο στις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ. Αυτή η περίπτωση δεν αφορά ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Η ΝΔ δια μέσου του αρμόδιου υεθα και υφεθα είναι υπεύθυνη για αυτή την διάκριση εις βάρος των στρατιωτικών.

      Διαγραφή
    3. Κάντε σας παρακαλώ επομένως, πόσες ημέρες ημερολογιακές θα απουσιάσει ο καθένας... Ο ένας φεύγει Δευτέρα και επιστρέφει Τρίτη πρωί ενώ ο άλλος Παρασκευή.. Με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλη αργία ενδιάμεσα.. γιατί αν υπάρχει μία αργία εκεί μέσα, ο στρατιωτικός εξακολουθεί να επιστρέφει Τρίτη ενώ ο ΜΥ επιστρέφει την άλλη Δευτέρα.. καμία διάκριση..

      Διαγραφή
    4. Προς τον ανώνυμο της Παρασκευής, 16 Απριλίου 2021, 7:44:00 π.μ.,
      ρε τυπε από το γραφείο του υφεθα πληκτρολογείς; Σοβαρά τώρα αυτό μόνο έχεις να πεις; Κοίτα ρε κάτι τυπάκια που έχουν μαζέψει εκεί στα υπουργεία!!!

      Διαγραφή
  2. Τελικά δε βλέπω να υπάρχει διόρθωση έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή